Kiderült Orbán sokmilliárdos titka! Elképesztő pofátlansággal álcázták!

Fotó: 24.hu

Hihetetlen titkolózás zajlik a kormány által vásárolt repülőgépek körül. A honvédség részére vett két Airbus 319-es egyértelműen csapatszállító, de és két kisebb, hivatalosan csak „futárgépnek” nevezett 12-16 személy szállítására alkalmas Dessault Falcon 7X-ek valódi, minden kényelemmel felszerelt luxusrepülők, amikkel akár 11 ezer kilométert is lehet repülhet leszállás nélkül.

Ezeket a luxusrepülőket Orbánék elképesztő pofátlansággal „futárgépnek” nevezik és minden eszközzel titkolják, hogy mennyibe kerültek.

 Persze, érthető, hogy a Fidesz nem szeretné világgá kiabálni a luxusépek árát, hisz annak idején maga Orbán Viktorm jelentette ki, hogy az ő kabinetje „plebejus kormány” lesz. Ehhez képest amióta hatalomban vannak, az egyik kezükkel szórják, a másikkal pedig lopják az emberek nehezen befizetett adóforintjait. Most azonban a nagy titkolózás ellenére mégis kiderült, hogy mennyit költöttek Orbánék a „futárgépnek” álcázott luxusrepülőkre. Az egyik gép ugyanis a honvédelmi minisztérium egyik cégének, a HM EI Zrt. tulajdonában van és polgári gépként vették nyilvántartásba. Bár a cégbírósághoz benyújtott iratokban nincs utalás a HA-LKX lajstromjelű gép megvásárlására, a mérlegükben feltűnő, hogy a cég által vásárolt áruk pár százmilliós készletértéke 2017-ről 2018 végére 13,7 milliárd forinttal emelkedett. Ez lehet Falcon ára.

Amikor az ügyet feltáró Népszava rákérdezett a HM EI Zrt. tulajdonosánál, vagyis a Honvédelmi Minisztériumnál a beszámoló részleteire, a tárcánál sem megerősíteni, sem cáfolni nem voltak hajlandóak a következtetést. Csak annyit válaszoltak, hogy „a kérdezett adatok nem nyilvánosak.”

A HM titkolózása ellenére teljesen nyilvánvaló, hogy

a két Falcon gép „honvédségi” használata csak álca, ezek igazából Orbánék saját használatú luxusgépei.

Bár a Honvédelmi Minisztérium a használatuk részleteit sem hozza nyilvánosságra, a nyilvánosan elérhető repülőkövető adatbázisok szerint a gépekkel csak az elmúlt egy hónapban Brüsszelbe, Münchenbe, Párizsba, Triesztbe, de még Amerikába is repültek. Szijjártó Péter például az elmúlt egy hónapban a kanadai Vancouverbe, Zágrábba és a grúz Batumiba is elrepült, Áder János pedig Belgrádba utazott a futárgéppel.  Az, hogy a két luxusgép nem a honvédelmi tárcát szolgálja, teljesen nyilvánvaló, mivel az úticélok között alig van olyan, ahol Magyar Honvédség csapatai teljesítenek szolgálatot.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!