Lázár János pálfordulása – korábban másképp vélekedett az egykori Miniszterelnökséget vezető miniszter

Orbán Viktor előbb menesztette a Miniszterelnökséget vezető miniszteri posztról Lázár Jánost, majd talált neki egy új feladatot. Kinevezte a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott feladatok felügyeletéért felelős kormánybiztossá – közölte a 444.hu.

Most pedig a cég beruházási és fejlesztési vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy 8 milliárdos tőkeemelést hajt végre az állam a tangazdaságban.

Turbucz Péter elmondta, hogy sikerült visszavásárolniuk a vetőmagüzemet, 26,5 millió eurós vételárért. Az állami által adott milliárdokból jut majd fejlesztésekre, felújításokra és új épületek kivitelezésére is.

Lázár azonban kinevezése előtt elég sajátosan gondolkodott még az állami tulajdonú agrárcégekről. Egy 2015-ös albizottsági ülésén épp arról beszélt, hogyan lopják szét ezeket a cégeket.

“Nem hiszem, hogy bármelyikük is ezt akarja, hogy ezen a pár százezer hektárom elkezdjünk gazdálkodni, és amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor meg a fideszes menedzsment lopja szét.

Ez a világ kinek kell? Szerintem egyikünk sem akar ilyen világot. Egyszerűbb, ha van gazdája meg tulajdonosa ennek a földnek.”

Tavaly azonban már ennek az ellenkezőjét állította:

“Mindenki azt mondta, hogy egy állami gazdaságban nem lehet profitot elérni. Már az első év nyereséges lesz Mezőhegyesen, jegyzem meg.

Tehát abban a pillanatban, amikor nincs szétlopva, abban a pillanatban akkor az egy profitot termelő vállalkozás.”

Úgy látszik, ahogy kinevezték, máris ráébredt, hogy nem olyan rossz neki egy ilyen állami cég felügyelete.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!