Eluralkodott a pánik a Fideszben: a Orbán teljesen lemondott Miskolcról

Kriza Ákos Miskolc fideszes polgármestere pénteken váratlanul bejelentette: mégsem indul az őszi önkormányzati választásokon, s döntését azzal indokolta, hogy tíz éve egy rosszindulatú betegséggel küzd.

Mindez annak a fényében tűnik hihetetlennek, hogy július közepén Kriza Ákos maga jelentette be, hogy elindul, és még a csapata tagjait is bemutatta, vagyis a körzetek képviselőjelöltjeit is.

Akkor így fogalmazott: „megvan a polgármester-jelöltünk, már most bemutattuk az önkormányzati képviselőjelöltjeinket, van programunk, és világos jövőképpel állunk a miskolciak elé. Véleményem szerint, ha ezek közül egy is hiányzik valakinél, akkor az már politikai kalandorságnak minősül”.

Az ellenzék közös polgármesterének Veres Pálnak, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatójának eddig is jók voltak az esélyei a poszt elnyerésére,

Kriza visszalépésével azonban jelentősen megnőtt az esélye, hogy Miskolcot megnyerje az ellenzék.

Kriza maga helyett  Alakszai Zoltánt, a város jelenlegi jegyzőjét ajánlotta, ki korábban az ő korábbi kabinetfőnöke volt. Leghíresebb tette az volt, hogy a kormánypártnak kedvezve rajzolta át a város lélekszámvesztése miatt újratervezett választási határokat, de ezt a bíróság nem engedte neki, és új eljárásra kötelezte. Alakszai többek szerint pehelysúlyú figura, bejelentésével

a Fidesz gyakorlatilag lemondott Miskolcról.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!