Beindult a bomlás a Fideszben – az összes képviselő kilépett a pártból egy városban

Megesett az, ami eddig még soha: egy eddig kétharmaddal Fidesz irányítás alatt működő város fideszes önkormányzati képviselő nélkül maradt! Szécsény önkormányzata közleményben közölte, hogy a testület fideszes önkormányzati képviselői egységesen kiléptek a Fideszből.

A bomlás már régebben megindult, mert a kereszténydemokrata képviselőknek már korábban kezdeményezte a kizárását a KDNP megyei elnöke. Ezzel a lépéssel

0 azaz nulla képviselője maradt a kormánypártoknak a városban!

Az ügy mögött a túl sokat akaró kereszténydemokraták és a fafejű fideszesek belső harca áll. Ugyanis,  a helyi kereszténydemokraták egységesen azt szerették volna, ha a jelenlegi városvezető marad a Fidesz-KDNP közös jelöltje. A helyi fideszesek viszont nagy ívben tettek -az egyébként számukra is kötelező- egyeztetésre, és a saját elnöküket, Varga Bélát jelölték a posztra.

A kilépők nyilatkozata szerint a KDNP Nógrád megyei elnöke és Fidesz szécsényi alapszervezetének elnöke közösen szétvernek egy évtizedek óta sikeresen működő helyi szövetséget, amihez ők nem akarnak asszisztálni.

Hiába, úgy látszik idén ez lesz a trend, ellenzéki összefogás, kormánypárti széthúzás.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!