Az Orbán-kormány leépítette az egészségügyet – kemény kritikát fogalmaztak meg ellenük!

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Nemrég jelent meg az a sajtóhír, melyről mi is beszámoltunk, hogy készenléti ügyeletet rendeltek el a fővárosi Szent Margit Kórházban a gyomor- vagy bélvérzéses betegek ellátása érdekében szakorvoshiány miatt.

László Imre a DK politikusa szerint a kormánynak egészségügyi válsághelyzetet kéne hirdetnie, valamint azt követeli, hogy nagyarányú átcsoportosítást hajtsanak végre a költségvetésből az egészségügy javára – közölte az atv.hu.

A politikus elmondta, hogy más államokban ilyen hírek kirobbanásakor miniszterek és kormányok szoktak megbukni, de Magyarországon ezek már mindennapossá váltak.

“Ide vezetett a Fidesz 9 éves rombolása” – nyilatkozta László Imre, aki szerint ezen időszak alatt csaknem 2000 milliárd forintot vont ki az egészségügyből a Fidesz.

László Imre továbbá kijelentette, hogy a jelenlegi megszorítások eredménye, a szektor egész területén érezteti hatását. Hozzátette, hogy

a korábbi kabinet még a világgazdasági válság idején is többet fordított az egészségügyre, mint most az Orbán-kormány.

Az ellenzék politikusa egy felmérés eredményét is megemlítette. Abban az egészségügyi fogyasztói indexet tekintve 2008-ban Magyarország a 15. helyen állt az európai államok rangsorában, míg most csupán a 33. helyen van és kizárólag Romániát és Albániát előzi meg.

László Imre szerint:

az Orbán-kormány tönkretette az egészségügyet és be kell fejezni ennek a tagadását, valamint ki kell mondani végre, hogy a szektor túl van már az összeomláson.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!