Kiröhögik a rokkantakat Orbánék! A tőlük elvett pénzből dőzsölnek

Fotó: parameter.sk

Ön mit szólna, ha azt látná, hogy az utcán valaki kirúgja egy rokkant ember hóna alól a mankót? Ugye felháborodna? Esetleg rendőrt is hívna? Nos, a Fidesz-kormány ennél sokkal durvábbat csinált 2012-ben nem egy, hanem sok tízezer rokkantnyugdíjassal:

Orbánék egyszerűen elvették a rokkantnyugdíjasok pénzének egy jelentős részét!

A Fidesz gonosz trükkje az volt, hogy megszüntették az addig ismert rokkantsági nyugdíjat, helyette pedig bevezették a rokkantsági ellátást – amit azonban csak az kaphatott meg, aki átesett egy újabb felülvizsgálaton. Ezek során pedig számtalan esetben „állapotjavulást” állapítottak meg. Tették mindezt úgy, hogy az állapotjavulás pontos fogalmát a vonatkozó kormányrendelet egyáltalán nem határozta meg! Íróasztal mellett ülő fideszes bürokraták mondták meg, hogy kinek jár kevesebb pénz, miközben nem vették figyelembe az egyéni élethelyzeteket. Volt olyan rokkant, akinek a 101 ezer forintos rokkantnyugdíja pár hónap alatt 28 ezer forintos ellátásra csökkent! Az illető ezt nem hagyta annyiban és sikerrel járt:

az Alkotmánybíróság kimondta: ez az eljárás ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével!

A testület szerint ugyanis az „állapotjavulás” nem egyszerűen a jogszabályok által meghatározott állapot százalékos változását jelenti, hanem minden esetben figyelembe kell venni az egyén élethelyzetét érdemben meghatározó tényleges fizikai állapotot.

Az Alkotmánybíróság idén március 31-ig adott határidőt a kormánynak a helyzet rendezésére, de Orbánék fütyülnek erre. Nem csinálnak semmit!

A Fideszt nem érdekli, hogy több tízezer rokkantnyugdíjast megloptak, és arra is magasról tesznek, hogy ezek az emberek már hosszú évek óta nyomorognak! Egyszerűen figyelmen kívül hagyják az Alkotmánybíróság határozatát, láthatóan az időhúzásra játszanak. Amikor a Népszava erre rákérdezett, az Emberi Erőforrások Minisztériuma mindezt azzal magyarázta, hogy szerintük az Alkotmánybíróság nem konkrét intézkedésre tett javaslatot, „csupán” elvi döntést hozott, de ennek „gyakorlatba ültetését és a jogszabályi környezetet a kormány jelenleg is vizsgálja.”

Magyarul: miközben Orbán és az emberei csillogó luxusban élnek, a rokkantaktól jogellenesen elvett pénzt nem akarják visszaadni!

Ha egy ember csinálná ezt egy rokkanttal, már rég börtönben ülne! Az Orbán-kormány vigyorogva és következmények nélkül dőzsölhet a beteg emberektől elvett pénzből.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!