Ausztriában megírták, mikor fog megbukni Orbán

A volt cseh külügyminiszter tisztán látja, mikor fog megbukni Orbán Viktor. Karl Schwarzenberg az osztrák Der Standardnak adott interjújában pontosan látja, hogy a magyar miniszterelnök körei a gazdaságban szerzett befolyásuk révén milyen mélyen bebetonozták magukat a hatalomba és szavaiból kiderül: már Európában is tudják, hogy Orbán Viktor a lopásaival finanszírozza a rendszerét. Schwarzenberg szerint Magyarországhoz hasonlóan Lengyelország is meglehetősen tekintélyelvű, de azt még Kaczynski ellenségei sem állítják, hogy lopna. A cseh politikus úgy fogalmazott: a lengyel államfő „nacionalista, de nem bűnöző”. Azt is egyértelműen kijelentette, hogy Magyarországon nincs szólásszabadság. De azt is látni, hogy mikor lesz ennek vége. Schwarzenberg szerint a magyar miniszterelnök nagyon tehetségesen játszik az emberek érzelmeivel, de

„Orbán abban a pillanatban megbukik, amikor a magyar gazdaság összeomlik. Ez az egész csak addig tart.”

Bár a 82 éves politikus nem említette, de mindezt Orbán is pontosan látja. Ezért dörgölődzik most az Európai Bizottság új elnökéhez, hisz tisztában van vele, hogy hamarosan elkészül a következő, hosszú távú uniós költségvetés, amiben rengeteg pénz sorsáról döntenek. Bár Ursula von der Leyent Szijjártó Péter külügyminiszter korábban nyíltan migránspártinak nevezte, a Fidesz most látványosan kerüli Soros emlegetését. Tudják, sokkal fontosabb, hogy ne apadjanak el a pénzcsapok.

Ne legyenek azonban kétségeink: Orbán most csak azért fogja vissza magát, mert tisztában van azzal, hogy

ha az EU a vártnál is jobban megkurtítja a Magyarországnak juttatott támogatásokat, abba a Fidesz akár bele is bukhat!

Orbán Viktor tehát nem tehet mást, mint hogy itthon látványosan győzelemként híreszteli Ursula von der Leyen megválasztását, kint pedig eljátssza a jó útra tért politikust. Mindez azonban csak addig tart, amíg az uniós pénzeket hazánknak megszavazzák. Amint erről aláírt megállapodás születik, a Fidesz újra megindítja a harcot Brüsszel ellen.

Igazából Orbán most kuncsorog azért a pénzért, amiből jövőre kiplakátolhatják Ursula von der Leyent, mint Soros ügynökét.

Mert Orbán rendszere olyan, mint a pióca: csak addig él, amíg szívhatja az EU pénzét és ezzel gyengítheti a közös Európát. De amint elzárják a pénzcsapot, a Fidesz és vele együtt Orbán azonnal megbukik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!