Még le sem zajlott a találkozó, máris megalázta Orbánt von der Leyen

Forrás: Tobias SCHWARZ / AFP

Már a találkozó előtt belefutott egy jókora pofonba a kormányfő.

Ma délelőtt tartják Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnökének és Orbán Viktornak az első közös találkozóját. A megbeszélés hivatalos célja, hogy megvitassák a Bizottság munkatervét. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtószóvivője korábban azt mondta, az EU előtt álló legfontosabb kihívásokról fognak beszélni a felek.

Amellett, hogy rögtön két pontban is heves vita várható Orbán és von der Leyen között (Orbán a bizottsági elnök kérésével szemben női jelöltet nem, csakis Trócsányi Lászlót készül megnevezni biztosi jelöltnek, az alapjövedelem kérdésében pedig Tusványoson közölte, hogy nem támogatják azt, holott von der Leyen egyik legfontosabb ötéves programpontjának számít), a bizottsági elnök szemlátomást már a tárgyalás előtt kijelölte, mit gondol arról, hol van Orbán helye.

Von der Leyen az elmúlt napokban több uniós szövetségesénél személyes látogatást tett – elment pl. Párizsba, Berlinbe, Varsóba és Zágrábba -, Orbánt viszont látványosan kihagyta.

Szimbolikus, hogy mialatt többekkel nem hazai pályán tárgyalt, a magyar kormányfőt “berendelte” Brüsszelbe.

A helyzet jelenleg úgy áll, hogy a magát Európa erős emberének hazudó Orbán Viktor olyannyira elvesztette a befolyását Brüsszelben, hogy az új bizottsági elnökkel való első találkozóján – akiről nem mellesleg azt hazudja, hogy az ő szavazatain múlott, hogy megválasztották – pincsikutyaként kell puncsolnia, hogy egyáltalán az asztalhoz engedjék. Nem sok jót ígér ez a mai találkozóra nézve.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!