Orbánt gyalázó mondatot közölt a fideszes újság

Olyan médiapofont adott az ellenzék közös jelöltje Érden a helyi Fidesznek, hogy a kormánypártiak még most is csak pislogni tudnak. Csőzik László ugyanis elérte, hogy a fideszes polgármestert nyíltan támogató Érd Most című helyi lap lehozza azt a mondatot, aminek a közlésétől minden propagandamédium retteg. Az ellenzék jelöltje ugyanis – akit az MSZP, a DK, a Momentum, a Jobbik, az LMP és még további négy szervezet is támogat – egy olyan jelöltlistát adott le a fideszes újságnak, amelynek rejtett tartalmát először senki sem vette észre.

Az ellenzéki jelöltek névsorának kezdőbetűi összeolvasva ugyanis azt adták ki, hogy „O.R.B.Á.N.E.G.Y.G.E.C.I.”

Ismeretes, hogy a mára szállóigévé, sőt, jelképpé vált mondat még Simicska Lajostól származik, miután szembefordult Orbánnal. Bizonyos ellenzéki körök pedig azóta is azon versengenek, hogy ki tudja ezt a kijelentést minél kreatívabban megjeleníteni.

névsor

Az érdi trükkös listát a 24.hu szúrta ki, azt is megírva, hogy maga a lista persze nem valódi, kitalált nevek vannak rajta. Csőzik László azonban azt is egyértelművé tette, hogy akciója korántsem volt öncélú. Az fideszes önkormányzathoz közel álló Érd Most című lap ugyanis egészen idáig ott rúgott bele az ellenzékbe, ahol csak tudott. Például rögtön azután, hogy Érden elkezdett körvonalazódni az ellenzéki összefogás, az újság máris valótlan és hiányos információkkal  közölte az erről szóló hírt, ráadásul úgy, hogy a cikket telerakták a fideszes alpolgármester ellenzéket támadó megjegyzéseivel. Ezt elégelte meg az ellenzék közös jelöltje, Csőzik László, amikor úgy döntött:

most ők szúrnak ki a gátlástalanul hazudozó fideszes propagandistákkal.

A trükk fényesen bevált: az Érd Most című propagandaújság gyanútlanul lehozta a listát, az Orbánra vonatkozó összeolvasható kezdőbetűkkel.

Miután a trükk kiderült és már mindenki a megvezetett érdi fideszeseken nevetett, a lap persze gyorsan törölte internetes oldaláról a cikket, de ekkor már késő volt. Csőzik László pedig a 24.hu portálnak kijelentette: „Amennyiben T. Mészáros András és szervilis kiszolgáló személyzete úgy gondolja, hogy a választást aknamunkával, propagandával kell megnyerni, ebben nem vagyunk partnerek.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!