Orbán Viktor gyáván lapít

Miközben egy ország gyászolja a világhírű Heller Ágnest, a fideszes elit – Orbánnal az élen – továbbra is gyáván hallgat.

Azt már megírtuk, hogy szégyenszemre Heller tragikus halálának estéjén a fideszes köztévé egy fél perces blokkban sem volt hajlandó megemlékezni korunk egyik legnagyobb magyar gondolkodójáról. Kíváncsiak voltunk, hogy azóta vajon változott-e valamit a helyzet, ezért megnéztük a legfőbb Fidesz-vezérek közösségi oldalait, utóbbi néhány napban tett nyilatkozatait. Csalódnunk kellett: dühösen voltunk kénytelenek tudomásul venni, hogy

szégyenszemre továbbra sem volt hajlandó egyetlen fideszes közjogi “méltóság” sem szentelni egyetlen szót sem a filozófusra.

Orbán Viktor Facebook-oldalán legfelül a mai napig pl. valami jelentéktelen NOB-elnökös találkozót találtunk. De ugyanúgy nem szólalt meg Heller halála kapcsán Kövér László és Áder János sem. (Áder különösen azért felháborító, mert ő jelenleg – papíron legalábbis – még csak nem is pártpolitikusként tevékenykedik, hanem államfőként, ami oldaltól függetlenül a nemzet egységét hivatott volna megtestesíteni.)

Orbánról az utolsó hír az, hogy Oroszországban a nyári szabadságát, és egyben nyaralását tölti. Az Indexen róla megjelent kép alapján a miniszterelnököt szemlátomást cseppet sem érdekli, hogy odahaza a fél ország gyászolja Heller Ágnest. A fideszes vezetők közül egyedül Tarlós István tanúsított némi emberséget, amikor bejelentette, hogy saját halottjának tekinti a főváros a néhai magyar filozófust.

Kérdezzük mi: milyen ország az, ahol a legfőbb vezetők egy szóban sem hajlandók megemlékezni a nemzet egyik legnagyobb ikonjáról? Milyen emberek azok, akik kitörölnék a nemzeti emlékezetből azokat, akik nem értenek együtt velük? Hogy tölthetnek be az ilyenek bármilyen fontos közjogi pozíciót?

Néha a hallgatás a legfülsértőbb. Ha egy miniszterelnök hallgat akkor, amikor a haza elveszíti egyik leghűségesebb gyermekét, az nem lehet más, csak fülsértő.

Persze talán nem is várhatnánk mást Orbántól. Elvégre nagyrészt miatta tart ott a hazai közélet, hogy már az feltűnő, ha Tarlós – fideszesként – emberként viselkedik. Ilyen időkben a gyalázat, és nem az alázat az emberi norma.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!