Orbán pöcegödörré tenné az országot – de nem hagyják

A székesfehérváriak aláírásgyűjtést, Európai Uniós vizsgálatot, azonnali intézkedéseket indítanak az MSZP politikusai a Horvátországból és Szlovéniából kormányzati asszisztenciával illegálisan behozott több 10.000 tonna mérgező iszappal kapcsolatban, fejtette ki Korózs Lajos az MSZP elnökségi tagja és Márton Roland, az MSZP székesfehérvári szervezetének elnöke és a város összellenzéki képviselőjelöltje július 17-én az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Korózs Lajos és Márton Roland az MSZP politikusai az ATV Egyenes Beszéd műsorában mutatták be bizonyító erejű felvételeiket a napok óta Székesfehérváron bűzölgő, szabálytalan szállítólevéllel és minden szempontból illegálisan behozott kezeletlen szennyvíziszapról, amely nem száraz, morzsalékos, hanem, mérgező, folyékony, veszélyes hulladék.

„A veszélyes hulladékot az európai jogi normák szerint, ami Magyarországra nézve is kötelező, 50 kilométeres körzeten belül meg kell semmisíteni”

– mutatott rá a kormánypártok részéről lesöpört interpellációja után Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja a Székesfehérváron elkövetett bűncselekményre.

Márton Roland, az MSZP székesfehérvári szervezetének elnöke és összellenzéki képviselőjelölt hangsúlyozta, hogy a veszélyes hulladékot tartalmazó lerakóhelytől egy kilométeres körzeten belül már lakóövezetek, 150 méterre pedig már többek között élelmiszert árusító bevásárlóközpontok vannak.

A szemmel is láthatóan folyékonyan maradt állagán kívül „az is igazolja, hogy ez nem kezelt szennyvíziszap, hogy annak nincs már szaga, az egy elbomlott, talajszerű képződmény, termény, ennek viszont oltári bűze van. Jelenleg már egypercenként hoznak ilyen iszapot ljubljanai, szlovén kamionok, és az egész városban elviselhetetlen szaghatás van.”

„Nem fogunk várni októberig” – folytatta Márton Roland. „Ma döntöttünk az ellenzéki vezetőkkel Fehérváron, egy intézkedési tervet fogadtunk el, aláírásgyűjtésbe kezdünk, demonstrációkat szervezünk, hatósági mintavételeket követelünk ebből az anyagból és el fogjuk érni ennek a tevékenységnek a megszüntetését. De ma már ez nem elég, hiszen legalább Horvátországból 50.000 tonna van már itt lerakva, nem tudjuk, hogy Szlovéniából mennyi.”

E mellett, a magyarországi hatósági mintavételek megtörténtéig „az Európai Unióban az illetékes bizottságoknál fogjuk ezt követelni” – tette hozzá az MSZP nevében Korózs Lajos az MSZP politikusa.
Forrás: Hírklikk

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!