Elvették az adományokat a tragédia áldozataitól – hiába adakoztak az emberek

Forrás: Népszava

Sokan nem tudják, de egyetlen forintot sem kaptak a kilenc évvel ezelőtti vörösiszap-károsultak az emberek által összeadott káralapból! Pedig megmozdult az egész ország, hogy segítsen a tragédia által sújtott terület lakóin! Hihetetlenül nagy összeg, összesen több mint 2,5 milliárd forint gyűlt össze, de

botrányos módon az adományokból semmi sem jutott el a károsultakhoz, mert az Orbán-kormány olyan jogszabályt hozott, hogy a pénzt csak közcélokra lehet felhasználni!

A Magyar Kármentő Alap számláján 2,262 milliárd forintot gyűlt össze a magyar emberek adományaiból, de Nemzeti Segélyvonal Alapítvány is több mint 300 millió forintot gyűjtött a kolontári, devecseri és somlóvásárhelyi károsultak megsegítésére. Akik akkor adakoztak, álmukban sem gondolták volna, hogy a segítségüknek éppen a Fidesz tesz keresztbe. Egyszerűen meg sem fordult az emberek fejében, hogy a házukat és családtagjaikat elveszítő emberek azért nem juthatnak hozzá a pénzükhöz, mert Orbánék ezt megakadályozzák azzal, hogy megtiltják a pénz kifizetését magánszemélyeknek.

Így történt, hogy a vörösiszap-károsultaknak gyűjtött adományokból a Fidesz-kormány például tanösvényt épített!

Mindez elképesztően cinikus és embertelen, hiszen a Fidesz olyan emberektől vette el a konkrétan nekik adományozott pénzt, akiknek családtagjaik haltak meg és az otthonuk ment tönkre!

A károsultak persze pereket indítottak, de ennek nyomán is csak annyit sikerült elérni, hogy Orbánék nagy kegyesen 250 millió forint nem vagyoni kártérítést fizettek az áldozatoknak, majd később még 70 milliót.

Vagyis az áldozatokhoz az adományoknak csak alig 13 százaléka jutott el!

A többi pénz, amit az ország összeadott, nem jutott el az áldozatokhoz, mert a Fidesz úgy gondolta, hogy jobb helye van annak máshol… Gondoljon mindenki erre a gyalázatra, amikor a Fidesz legközelebb azt hazudja, hogy ők az embereket képviselik!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!