Megszavazta Orbán – ennél becstelenebb, szégyenletesebb döntést sosem hozott

Ha a kormányon múlik, a menekültek nyugodtan vízbe fúlhatnak.

Megvétózta a magyar kormány azt a közös uniós nyilatkozatot, amit az európai belügyminiszterek informális helsinki találkozóján terveztek kiadni. A nyilatkozat arra szeretett volna ígéretet tenni, hogy a jövőben találnak valami megoldást arra, hogy ne kelljen menekültek százainak tengerbe fulladniuk, miközben Európa felé tartanak.

A magyar kormány ebből hozta ki újfent azt, hogy idézzük:

“a bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek arra, hogy közös nyilatkozatot fogadtassanak el, amely kimondaná, hogy a tagállamok vállalják a Földközi-tengeren működő NGO-hajók által Afrikából Európába szállított migránsok szétosztását”.

Orbánék álláspontja nyilvánvaló hazugság, az NGO-hajók nem emberkereskedők, nem azzal a hátsó politikai szándékkal vadásznak a menekültekre, hogy aztán kalifátust csináljanak Európából, hanem pusztán humanitárius alapon szeretnék megakadályozni, hogy emberek százai – sokszor köztük kicsi gyermekek – borzasztó halált haljanak a tenger közepén.

A frissen megválasztott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke úgy fogalmazott: a Földközi-tenger jelenleg a világ egyik leghalálosabb határszakasza. Felmérések szerint csak idén 683-an vesztették életüket, mely idő alatt mintegy 35 ezren próbáltak átjutni Afrikából Európába.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!