Szijjártó üzent az agytumoros kislánynak: a Fidesztől ne várjon semmi jót!

A beteg emberek ellátása Orbánék szerint nem emberségi kérdés, hanem gazdasági szempontok szerint kell mérlegelni, hogy kinek mentsék meg az életét, és kit hagyjanak meghalni. Gyakorlatilag ezt jelentette ki Szijjártó Péter az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának ülésén. A külgazdasági és külügyminiszter ugyanis elfogadhatatlannak nevezte azt, hogy az illegális bevándorlók ugyanolyan egészségügyi ellátást kapjanak, mint az adott állam saját állampolgárai.

Szijjártó ezzel lényegében beismerte, hogy a Fidesz szándékosan kínozza a menekülteket a magyar tranzitzónában!

Mint ismert, a magyar tranzitzónákban a menedékkérőket rendszeresen éheztetik. Amikor két hete Szél Bernadett független képviselő és Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője közösen ellátogatott a röszkei tranzitzónába, az ott dolgozók kimondták: „amíg Strasbourg nem avatkozik be, addig a törvények miatt a hivatal nem adhat ellátást”. Az is kiderült, hogy a 133 ottani menekültből 77 gyermek! Köztük van egy 10 éves agytumoros kislány is, de ő is csak a kezelések idejére távozhat a zónából, utána mindig vissza kell mennie. Az ellenzéki képviselőnők akkor szót emeltek az érdekében, és most úgy tűnik, Szijjártó Péter erre válaszolt.

Szijjártó szavai azt jelentik, hogy a Fideszt nem érdekli a beteg menekült kislány élete, mint ahogy a többi gyereké sem. Orbánék szerint ők nem kaphatnak rendes orvosi ellátást!

A civilizált világban ilyen nyíltan, ennyire embertelen álláspontot eddig még nemigen mert felvállalni egyetlen kormány sem. Most a Fidesz egyértelművé tette, hogy számára vannak alacsonyabb rendű emberek, akiknek az élete nem számít.

Bár most ezt még csak a menekültekre mondják, de

könnyen eljöhet az idő, amikor másokra is rásütik a bélyeget, hogy nem érdemlik meg a rendes orvosi ellátást: munkanélküliekre, szegényekre, bárkire!

Ha hagyjuk, hogy bárkit alacsonyabb rendűnek nyilvánítsanak, holnaptól már mi lehetünk a következők.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!