Ízekre szedte Orbán aljas hazugságait a világszervezet – már pontosan tudják, miben mesterkedik

Súlyos megállapításokat tettek a magyar menekülthelyzettel kapcsolatban.

Magyarországra látogatott az ENSZ egyik független jelentéstevője, hogy utánanézzen a menekültek helyzetének. Felipe González Morales látogatása során menedékkérőkkel és civil szervezetek képviselőivel is találkozott. Jelentéséből kiderült, hogy

Orbánék jelenleg 280 embert, köztük 168 gyereket tartanak őrizetben,

de azok száma sem sokkal több, akik miatt már sokadik éve “tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet” hazudik a kormány. Morales elmondta, a magyar migrációs politika első számú szempontja a biztonság,

de már évek óta nem áll fent az a válsághelyzet, ami indokolná, hogy még mindig ezt tartsák annak.

A migránsok emberi jogaira közben szerinte pl. senki nem figyel. Az ENSZ-tisztviselő azt javasolta a kormánynak, hogy szeptember 7-étől már ne hosszabbítsák meg a válsághelyzetet. Arra is felhívta a figyelmet, hogy több pontban akadályozva van azoknak a civil szervezeteknek a helyzete Magyarországon, melyek a menedékkérők emberi jogai felett őrködnének.

Morales ugyan leszögezte, hogy a magyar hatóságok ittléte során mindvégig együttműködőek voltak, és szabad hozzáférést biztosítottak minden vizsgált létesítményhez, de elítélő szavaiból világosan kiderül, hogy (végre!) már az ENSZ is rájött, miben mesterkedik Orbán.

tudja, hogy nem abban érdekelt, hogy mindenki számára a lehető legmegnyugtatóbb módon rendezze a migrációs krízist, hanem az, hogy minél tovább fenntartsa azt.

Már ők is tudják, hogy felesleges úgy tekinteni a magyar kormányra, mintha az egy konstruktív partner lenne, akinek célja, hogy megoldja a helyzetet. Nem célja. Egyetlen célja a magyarok kifosztása, jogfosztottságba taszítása, félelmeinek szisztematikus felkorbácsolása. Eszköze erre az a néhány szerencsétlen menedékkérő, akit a balsors háború által feldúlt otthonából Európa morális pöcegödre felé sodort.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!