Orbánnak nincs szüksége tanult emberekre – Egyre kevesebb a felsőoktatásban tanulók száma

Amióta hatalmon van az Orbán-kormány, azóta Magyarországon a felsőoktatásban tanulók száma vészesen csökkent, az elmúlt 9 évben összesen 22 százalékkal – közölte a Világgazdaság.

A lap szerint erre a drámai csökkenésre a demográfiai változás se lehet magyarázat, mint ahogy az se, hogy egyre többen tanulnak külföldön.

A KSH adataiból kiderül az is, annak ellenére, hogy az elmúlt években 7,6 százalékkal emelkedett Magyarországon a felsőfokú végzettséggel rendelkezők szám, az így elért 34 százalék is jóval elmarad az Uniós átlagtól.

Az Európai Unió 28 tagállamához viszonyítva még így is 7 százalékos az ország lemaradása, ami még nagyobb lehet a következő években, a felsőoktatásban tanulók folyamatos csökkenésével.

A felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya a visegrádi országokban csak Csehországban hasonló mint idehaza, Lengyelországban és Szlovákiában magasabb. Azt, hogy erre az oktatáspolitika átalakítása vagy egyéb okok lehetnek a magyarázatok, nem tudni, de láthatólag a kormányt nem zavarja az évről évre romló helyzet, bár jól tükrözi korábbi intézkedéseik a hozzáállásukat, mint amilyen például a CEU elüldözése.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!