Épphogy megválasztották von der Leyent, Orbán máris megkezdte az aknamunkát

Sok mindent előrevetít legalábbis Deutsch Tamás nyilatkozata.

Szűk többséggel, de végre megszületett a döntés Brüsszelben az Európai Bizottság elnöki pozíciójáról: a volt német védelmi miniszter Ursula von der Leyen lett a befutó. Bár az elmúlt időszakban Orbán Viktor a saját sikerének próbálta beállítani von der Leyen jelölését, valójában pont az ellenkezője volt igaz, a német politikus előtérbe kerülésével talán még az EP-választási kudarcnál is nagyobb vereséget szenvedett el a kormányfő.

Hogy miért is óriási vereség von der Leyen megválasztása? Lényegében azért, mert olyan, mintha ízig-vérig progresszív-baloldali jelölt került volna a Bizottság élére. Orbánék kitétele az volt az elnökjelölttel szemben, hogy

  • ne legyen bevándorláspárti
  • ne támogassa a hagyományostól eltérő családmodellt,
  • higgyen a nemzetek Európájában.

VDL ezzel szemben

  • még az otthonába is befogadott a menekültválság idején egy szír menekültet,
  • támogatta és meg is szavazta a melegházasságot, mindezt úgy, hogy szembement főnökével, Angela Merkellel (ez sokat elárul, milyen mértékben fontos neki a téma),
  • az Európai Egyesült Államok híve.

VDL megválasztását sikernek beállítani Orbánék részéről tehát nem csak hatalmas hazugság, de eszelős pofátlanság is. Deutsch Tamás nyilatkozata – a politikus megválasztása után – azért persze sok mindent elárul arról, hogy ténylegesen hányadán állnak VDL-lel a fideszesek. Ahogyan azt is előrevetíti, hogy mi lesz a kormányzati kommunikáció a jövőben vele szemben.

Deutsch azt mondta, idézzük: „Bízunk benne, hogy a néppárti Ursula von der Leyen vezetésével olyan új Európai Bizottság fog felállni, amely kiegyensúlyozottabb, józanabb uniós vezetést hoz és új korszakot nyit az unió bevándorláspolitikájában is”.

Majd hozzátette sokatmondóan:

Az Európai Bizottság új elnökén számon fogjuk kérni a magyar emberek akaratát. A magyar emberek ugyanis egyértelművé tették, hogy olyan új uniós vezetőket szeretnének, akik megállítják a bevándorlást, tisztelik a közép-európai országokat, a nemzeteket és nem sértik a nemzetek szuverenitását.”

Ebből elég egyértelműen levezethető, hogy a nagy fideszes egyetértés VDL megválasztása kapcsán leginkább annak szól, hogy később, amikor a német politikus elkerülhetetlenül szembeszegül majd Orbánék EU-ellenes politikájával, eljátszhassák az áldozat szerepét, mondván: ők megadták a lehetőséget, de az Európai Bizottság (vagy “Brüsszel”) ismét elárulta őket, ismét elárulta a magyarokat.

Figyeljük meg: néhány hónap, és Orbán már ismét háborúban fog állni az Unió csúcsvezetésével. Ehhez már csak megfelelő ürügy kell neki, amit most készítenek elő Habony boszorkánykonyhájában.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!