Ezek a módosítások önt is érinthetik majd – Szigorítások és áremelés várható!

Pénteken döntött arról a parlament, hogy szigorítják a nagyobb rendezvények rendezésének, belépésének szabályait, így a jövőben minden olyan rendezvényen rögzíteniük kell a szervezőknek a résztvevők adatait, melyen 25 ezer főnél többen vesznek részt – közölte az atv.hu.

Az adatrögzítés célja a bűncselekmények megelőzése, illetve elsősorban a terrorcselekmények megelőzése és felderítése lenne, valamint elősegítenék ezzel a körözött bűnözők felderítését és azok elfogását.

A szervezőknek rögzíteniük kell a jegyvásárlók nevét, állampolgárságukat, születési idejüket, nemüket, valamint a személyi okmányt kiállító államot és az okmányon szereplő arcképet is.

A törvényhozók változtattak továbbá az alapítvány fogalmán is, így az a jövőben külföldi alapítványok is igénybe vehetik majd a személyes illetékmentességet magyarországi vagyonszerzéseikkel, valamint a Magyarországon kezdeményezett közigazgatási hatósági, bírósági eljárásaikkal összefüggésben, ha teljesítik a civil örvény szerinti közhasznúság kritériumait.

A sportlétesítmények fenntartásának támogatása is változni fog, így a törvénymódosítással több pénzhez juthatnak majd a szervezetek, melyből finanszírozni tudják az adott sportlétesítmények költségeit.

A sportszervezetek pályázhatnak majd a saját tulajdonban vagy kizárólagos használatukban lévő sportcélú ingatlanuk üzemeltetési költségének támogatására, így annak maximuma 300 millióról 600 millió forintra emelkedik majd a jövőben.

A jövő évi költségvetés elfogadásával a Parlament úgy döntött, hogy három lépcsőben fogják az uniós szintre emelni a cigaretta jövedéki adómértékét,

így az 2021. január 1-jére eléri majd az uniós adóminimumot, ami jelentős drágulást fog eredményezni az elkövetkező időszakban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!