Orbán összes barátja bukik – most Salviniről szivárgott ki egy titkos felvétel

Fotó: AFP/ Marco Bertorello

Nem lehetnek túl nyugodtak Orbán éjszakái az elmúlt időszakban, és nem csak az Európai Unióban történő háttérbeszorulása miatt van. A Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárról kiszivárgott videófelvételek után másik fontos európai politikusról derült ki, hogy valószínűsíthetően

úgy árulja Putyinnak a hazáját, mintha az csak egy zsák krupli lenne.

Orbán nagy barátjának az olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, Matteo Salvini egyik tanácsadója orosz üzletemberekkel tárgyalt tavaly októberben Moszkvában arról, hogyan csatornázzanak dollármilliókat a szélsőjobboldali Liga pártba – írja a Népszava.

A BuzzFeed News birtokába jutott titkos hangfelvételen három, egyelőre azonosítatlan orosz és három olasz arról beszélgettek, hogy egy nagy orosz olajcég egy év alatt legalább hárommillió tonna üzemanyagot adna el az olasz Eni vállalatnak, körülbelül 1,5 milliárd dollárért.  A BuzzFeed számításai szerint ebben az üzletben az eladó mintegy 65 millió dollárt kedvezményt adott volna, amit átjátszottak volna Salvini pártjához.

Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy bármi megvalósult volna az elhangzottakból, és  arra sem, hogy az olasz politikus egyáltalán tudott a megbeszélésekről. Bár az mindenképp gyanús, hogy Salvini  az orosz fővárosban tartózkodott a megbeszéléssel egyidőben.

Ez már a második komoly bizonyíték arra, hogy Putyin egyértelműen megpróbál beavatkozni az európai politikába. Már csak az a kérdés, Orbán mikor kerül sorra a leleplezés sorozatban. Nem lennénk meglepve, ha kikerülne egy hangfelvétel, amin éppen

a Roszatom ígéri meg neki, hogy Paks II-ért cserébe megveszi neki az RTL Klubot.

Persze mindez csak a mi rosszindulatunkból fakad, a magyar miniszterelnökkel ilyen nem történhet meg, ilyen és ehhez hasonló felvétel nem létezik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!