Minden hatalomtól megfoszthatják a Fidesz képviselőit Brüsszelben

A francia elnök frakciója egyhangú döntést hozott.

A Macron nevével fémjelzett Renew Europe tagjaként a Momentum Mozgalom számolt be róla, hogy a frakció egyhangúlag úgy döntött, hogy

sem a Fidesz, sem a lengyel Jog és Igazságosság jelöltjeit nem hajlandók támogatni a bizottsági elnöki és alelnöki pozícióinak megválasztásakor.

Azért nem, mert az előző parlamenti ciklusban mindkét párt ellen elindították Brüsszelben a 7-es cikkely szerinti uniós jogállamisági eljárást. Indoklásukban azt javasolták az EPP-nek és az ECR-nek (a két pártszövetségnek, akiknek Orbánék és a lengyelek a tagjai), hogy állítsanak olyan jelölteket, akik valóban tiszteletben tartják a közös európai értékeket.

A momentumos Donáth Anna azt írta, örülnek, hogy olyan frakcióhoz tartoznak, akik ténylegesen értékalapon politizálnak. Leszögezte, hogy a Momentum nem hajlandó olyan jelölteket megszavazni, akik olyan Európa-ellenes rendszereket hoznak létre Magyarországon és Lengyelországban, amelyek ellen ők maguk létrejöttek.

“Ez nem jelenti azt, hogy ne szavaznánk meg más, a Néppárt által jelölt tisztességes konzervatív politikusokat – nem velük van baj, hanem az Európa-ellenesekkel”

– jelentette ki a képviselő.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!