Ungváry úgy helyretette a történelemhamisító Orbánt és Schmidtet, hogy a fal adja a másikat

A történész a rendszerváltás-kiállítás miatt sokallt be.

Hiába dolgozik már a kormányközeli Veritas Történetkutató Intézetnél Ungváry, szemlátomást ez nem fogta vissza őt abban, hogy keményen megmondja a véleményét Orbánék Terror Háza elé kitett rendszerváltás-hamisító kiállításáról. A történész úgy fogalmazott, hogy

“a demokratikus ellenzék nem fideszes képviselőit gyakorlatilag kiradírozták a rendszerváltók közül”.

Mint mondta, felháborítónak tartja, hogy 1989-es eseményeket 1988-as fotókkal ábrázoltak (ez utóbbi ugye a Fidesz megalakulásának éve), valamint hogy az 1988-as tüntetések transzparenseit a fekete-fehér fotókon többször narancsszínűre színezték. De a hamisításra utal szerinte az is, hogy úgy állítják be Orbán Nagy Imre újratemetésén elmondott beszédét, mintha az lett volna a legfajsúlyosabb esemény, holott szerinte messze nem az volt.

Ungváry leszögezte: egészen elképesztő, hogy mialatt Kis János egykori szabad demokrata képviselőt név nélkül hagytak egy fotón, amin elvezetik a rendőrök, az akkor 17 éves Fürjes Balázs jelenlegi államtitkár még egy név szerinti idézetet is kapott, mintha akkora alakítója lett volna az akkori eseményeknek.

A történész szerint a kiállítás akkor is kínos lenne, ha a Lokálban jelent volna meg, de így, hogy közpénzből finanszírozták és a Terror Háza adta közzé, még kínosabb az egész.

„Javaslom is a Terror Háza feliratot Propagandagyárra cserélni, s ez alapján fizetni az intézményt vezető üzletasszonyt, lehetőleg magánforrásból”

– üzente Schmidt Máriának epésen Ungváry.

Hozzátette: a kiállítás abban is hazudik, hogy úgy tesz, mintha egyedül Orbán érdeme lenne, hogy a szovjet csapatok elhagyták Magyarországot, holott arról már a kormányfő beszéde előtt hónapokkal megállapodtak, ráadásul március 15-én Cserhalmi György is követelte már a csapatok kivonását, egy az Orbánénál sokkal keményebb és radikálisabb beszédben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!