Komoly döntés született – Az Orbán-kormány cserben hagyja a magyarországi magyarokat?!

AFP Photo/Kisbenedek Attila

Szinte minden nap lehet arról hallani, hogy az egészségügyi intézmények kritikus állapotban vannak. Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy az orvoshiány és egyéb problémák miatt a budapesti sürgősségi ellátásra képes négy szakintézményből, három képtelen volt egy hétvégén betegeket fogadni, így a maradék egy sürgősségi centrum látta el ezt a komoly feladatot.

Arról is olvashattak, hogy hatalmas problémát jelentett nemrég a klímaberendezések meghibásodása egyes kórházak műtőiben, ami miatt átszervezésre volt szükség, hogy egyáltalán lebonyolíthassák a kiírt nagyobb műtéteket.

A kormány egyik legfontosabb feladata tehát az lenne, hogy az egész lakosságot érintő létszükségletű problémákkal foglalkozzon, tehát, hogy a kórházak állapotát, műszerek modernizálását és eszközök vásárlását elősegítse.

Erre kéne fordítania a magyar adófizetők pénzét, azonban az Orbán-kormány mást tart fontosnak.

A hétfőn megjelent Magyar Közlöny arról számolt be, hogy a legújabb kormányhatározat elrendeli 1 milliárd 93 millió forint átcsoportosítását az idei költségvetésből a vajdasági magyarság nemzeti jelentőségű fejlesztései és programjai megvalósításához – közölte a 444.hu.

Ezt a kimagaslóan magas összeget a Bethlen Gábor Alaphoz csoportosítja át a kormány, valamint a határozat elrendeli azt is, hogy a pénzügyminiszter a nemzeti jelentőségű vajdasági magyar intézmények programjainak és megkezdett beruházásainak finanszírozása érdekében, biztosítson további 325 millió forintot 2020-ra, illetve 290 millió forintot 2021-re, szintén a magyarországi magyarok által befizetett adóból.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!