Soros György újra támad – nem fogja elhinni, mennyivel támogatja a művészeket

forrás: nol.hu

A Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke, Patrick Gaspard a csütörtöki Népszavában megjelent cikkében jelentette be, hogy

a Soros György által alapított társaság 360 millió forintot adományoz

a Summa Artium művészettámogató szervezetnek. A szervezet egy alap megteremtését látta szükségesnek, mint mondják „hogy megvalósulhassanak azok a művészeti és kulturális projektek, amelyek a Magyarországon uralkodó körülmények között nem reménykedhetnek állami támogatásban.”

Mert bár Magyarországon bőséges támogatás jut a művészeteknek, azonban a kormány nem adja “ingyen” ezt a támogatást,

“a miniszterelnök a művészet segítségével kívánja megerősíteni a monolit nemzeti mítoszokat és politikailag hasznosnak ítélt téveszméket.”

“Mindannyian tudjuk, hogy manapság Magyarországon a kormányzati ellenőrzés árnya mindent beborít, a kultúrát és a művészetet is. Júniusban például a kormány bezárta az 1956-os magyar forradalom történetét kutató 1956-os Intézetet, melynek látásmódja eltér attól a narratívától, amelyet a kormány sugall a forradalomról. Láttuk azt is, ahogy a társadalomtudományok területén élen járó regionális központot, a CEU-t arra kényszerítik, hogy egyetemi campusát Budapestről Bécsbe költöztesse át. A parlament a napokban fosztotta meg a Magyar Tudományos Akadémiát az önállóságától, és kényszeríti jogos tulajdonának átadására. Magyarország, a rendszerváltás minden reményét megcsúfolva, nem a szabad gondolat, a művészet szabadságának hazája többé. ” – írja Gaspard.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!