Házhoz megy a pénz Németh Szilárdnak – döbbenetes összeget kap az alapítványa

Kép forrása: MTI

Csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, ami kimondja, hogy a költségvetésből újabb 2 milliárd forinttal támogatják a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány 2019-es tevékenységét és fejlesztési céljait – közölte a 444.hu.

Az alapítványt még 2017-ben alapította Németh Szilárd honvédelmi államtitkár, aki azt saját csepeli címére jegyezte be.

Az alapítvány már létrehozásakor kapott 2 milliárd forintot a költségvetésből, melyet birkózócsarnok építésére szánt a kormány.

Németh Szilárd akkor azt mondta, azért nem a birkózószövetség kapta a támogatást az új csarnok építésére, mert az általa alapított alapítvány, ezt egyszerűbben is meg tudja oldani.

Az előzetesen 2,4 milliárd forintra becsült, háromszintes csarnok csak a beruházás első üteme lesz, terveznek még mellé egy 130 fős kollégiumot is, valamint az edzésekhez és a tanulmányokhoz szükséges kiegészítő fejlesztéseket is tervbe vették. Így a teljes beruházás nagyjából 4,5 milliárdba kerülhet majd.

A mostani támogatás feltétele az volt, hogy az alapítvány a támogatással megszerzett vagyont 15 éven belül nem idegenítheti el, illetve, hogy azt elsősorban sporttevékenység végzésére kell hasznosítani majd.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!