Nem fogja kitalálni, mivel érvelt Kovács Zoltán a világhírű történész kritikáira

MTI Fotó: Kovács Attila

Nemrég erős kritikát jelentetett meg az Euronews, melyben Timothy Garton Ash, világhírű brit történész kifejtette véleményét többek között Magyarországról:

“Magyarország egy viszonylag kis ország, de a véleményem szerint Magyarországon már nincs demokrácia” – mondta Ash az interjúban.

A történész nem csak hazánkról alkotott véleményt, de elmondta azt is, hogy mit gondol Orbán Viktorról:

“Ami a legmegdöbbentőbb abban, amit Orbán Magyarországgal tett, az, hogy lerombolta a demokráciát az európai adófizető állampolgárok pénzéből. És ezt nem engedhetjük tovább.”

A kemény kritikára végül Kovács Zoltán reagált a Guardiannek adott interjújában, ami “Egy másik nézőpont a modern Magyarországról” címmel jelent meg – közölte az index.hu.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint, Ash temeti a magyar sajtószabadságot, de ennek egyik legnagyobb cáfolata az, hogy ő épp a magyar médiában olvasta a történész kritikus sorait. Tehát Kovács szerint, ha nem lenne teljes a sajtószabadság, akkor ez a kritikus cikk sem jelenhetett volna meg a hazai sajtóban.

Kovács szerint “a harsányan kritikus hírportálok Magyarországon több olvasót vonzanak”,

ráadásul a tévénézők között is kimagaslóan sokan tartoznak a hírfogyasztók közé, a magyarok 71 százaléka pedig a tévéből tájékozódik.

Miközben a brit történész úgy véli, hogy a kormánypártok leépítették a bíróságok függetlenségét, addig Kovács szerint a valóság az, hogy a hazai bírósági reformokat az EU és a Velencei Bizottság is alaposan megvizsgálta, a vitás kérdések pedig lezárásra kerültek.

Az államtitkár azt is kifejtette válaszcikkében, hogy Ash az ideológiai meggyőződése miatt nem látja mi történik Magyarországon, ezért Kovács megosztott vele egy összefoglalót arról, hogy Magyarországon nő a részvétel a választásokon, jelentősen kevesebb a válások száma, rekord magas a nők foglalkoztatottsága, és a hazai GDP növekedés pedig az egyik legjobb az Európai Unióban.

Tehát lényegében Kovács Zoltán elmondta, hogy a brit történész mindenben téved, Magyarországon minden rendben van!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!