A Balaton Sound és a Sziget nem kér a történelemhamisításból

A Sziget és a Balaton Sound sajtófőnöke az Indexnek nyilatkozott.

Vető Viktória úgy fogalmazott:

“Nem hallanak többet Orbán Viktor-szónoklatot sem a Balaton Soundon, sem a Szigeten a fesztiválozók.”

Emlékezetes, a botrány azután robbant ki, hogy a VOLT Fesztiválon két koncert között folyamatosan bömböltették Schmidt Mária rendszerváltásról szóló, történelemhamisító kisfilmjét, melyben úgy tüntették fel Orbánt, mintha egyedül ő lenne a felelős a szovjet csapatok kivonásáért. A felháborodás után Kádár Tamás, a VOLT-ot is szervező Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. vezetője a hvg.hu-nak azt mondta, szerinte túlzóak a reakciók, nem hiába fogják a Balaton Soundon is leadni az Orbánt is tartalmazó szpotot.

A Sound második napján némiképp meglepő módon azonban a sajtófőnök már azt nyilatkozta az Indexnek, mivel időközben elkészült az emlékvideó második része, ezért az Orbánost már nem fogják leadni. Az Index egy olvasójának, miután az megírta a Szigeteseknek, hogy le lesz-e vetítve az Orbán-film, mert “nem szeretne a belépőjegye árával propagandát támogatni”, a Sziget a létező legelegánsabb választ adta:

“A Sziget esetében Orbán Viktor távol marad a kivetítőtől – elnézését kérjük, ha megbántottuk a VOLT fesztivál programjával.”

Érdekes, hogy ez a hozzáállás mennyiben elüt a Sziget másik vezetőjétől, Lobenwein Norbertétól, akinek a napokban egy nyílt levelet is küldtünk a vérlázító Facebook-posztja miatt, melyben nekiállt Orbánt mosdatni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!