Jogerősen elítélt, a választóit lekurv@zó fideszest indítanak a polgármesteri székért

A 15. kerületi önkormányzat a tavalyi baloldali polgármester-választási győzelem óta szinte folyamatos csatározás színhelye lett.

A győztes Németh Angéla folyamatosan a támadások kereszttüzében igyekszik megfelelni a vállalt feladatának, miközben az „esztergomosodást” a testület kormánypárti frakciója minden áron és gátlástalanul próbálja fenntartani.

Mindezt sikerült odáig fejleszteni, hogy a kerület költségvetésének szabotálásával még a helyi lakosság képviseletére felesküdött fideszesek a városrész kiegyensúlyozott működését is kockáztatták felsőbb politikai parancsra.

A történtek következtében Németh Angéla bizalomvesztés miatt azonnali hatállyal megvonta Victorné Kovács Judit alpolgármester minden feladat- és hatáskörét, valamint aláírási jogkörét. Victorné februárban a XV. kerületi önkormányzat testületi ülésén tartózkodott a költségvetési szavazáson, ezért – többek között az ő támogatásának hiányában – nem sikerült elfogadtatni az előterjesztést.

Hogy mindennek ellenére milyen mértékű hitelességi és káderhiányban szenved a Fidesz, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a napokban jogerősen elítélt Pintér Gáborral próbálnák megszerezni a kerület vezetését az őszi választásokon.

Pintért a Fővárosi Törvényszék öt év után jogerősen elítélte becsületsértésért: a másodfokú ítélet szerint Pintér politikushoz nem méltó módon beszélt egy rákospalotai roma nővel, ezért a bíróság megrovásban részesítette.

A nő a 2014-es önkormányzati választást követő napokban a polgármesteri hivatalban(!!!) keveredett szóváltásba Pintérrel a választási szórólapok tartalma miatt. A bíróság előtt tanúvallomások is megerősítették, hogy a vitában a fideszes politikus annyira elragadtatta magát, hogy a

„Takarodj, te cigány kurva!”

– felkiáltással igyekezett a nőt kiutasítani az épületből.

Aki nem mellesleg egy potenciális választója volna ugye a politikusnak, de a jelek szerint a jelöltnél a rasszizmus szelektál, ami nagyjából mindent elmond az alkalmasságáról.

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: Jogerősen elítélt, a választóit lekurv@zó fideszest indítanak a polgármesteri székért címmel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!