Orbán még Merkelnek is nekiment a Timmermans elleni kampányában

Frans Timmermans jelölése kapcsán adott egy rövid interjút Habony Árpád kinti hírügynökségének.

Orbán szerint már önmagában az is elég indok Frans Timmermans elutasítására, hogy Soros György embere, de a V4-ek szerinte még csak nem is ezért nem fogják támogatni őt, hanem azért nem, mert Timmermans egy

“ideológiai harcos, aki harcot folytat mindenki ellen, aki az ő gondolkodásától különböző módon látja a világot”.

A kormányfő szerint néhány európai vezető, köztük Manfred Weber és Timmermans elhatározták, hogy olyan embernek kell vezetnie az Európai Bizottságot, aki “a Soros-féle NGO-hálózat és a liberális demokrácia képviselője”.

Szerencsére ezt a folyamatot sokan próbálják megállítani, köztük a V4-ek is. Mint fogalmazott: senki nem támogatta Angela Merkel javaslatát, “mindenki ellene szavazott”, de a német kancellár ennek ellenére sem hajlandó tudomásul venni saját uniós pártcsaládja, az Európai Néppárt “demokratikus döntését”.

“Miután kiderült, hogy nincs meg a szükséges többség, (…) felfüggesztették az ülést. Most mindenki ül, spekulál és egyezkedik, és várja a folytatást”

– mondta a kormányfő, majd kifejezte abbéli reményét, hogy végül mégiscsak a Néppárt fogja adni a bizottság következő elnökét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!