Kezdhet Tarlós csomagolni: kijött az előválasztás utáni első kutatási eredmény

Kép: Karácsony Gergely Facebook

A nemrég véget ért ellenzéki előválasztáson fölényes győzelmet szerzett meg Karácsony Gergely (a szavazatok közel 49 százalékát), így ő lesz az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje az októberi önkormányzati választáson.

Az ellenzéki előválasztás után pár nappal, az Index megbízásából egy közvélemény-kutatást végzett a Závecz Research intézet, hogy megtudják, miként vélekednek a budapestiek az előválasztásról, és hogy Tarlós Istvánt vagy Karácsony Gergelyt tartják esélyesebbnek a győzelemre.

A válaszadók többsége szerint az előválasztás egy megfelelő módszer arra, hogy kiválasszák a közös ellenzéki indulót.

A mostani felmérés kimutatta azt is, hogy a válaszadók ugyan csekély többsége szerint, de lehet esélye Karácsonynak legyőzni a kormánypárt támogatását élvező jelenlegi főpolgármestert.

A megkérdezettek 47 százaléka szerint van esély az ellenzéki győzelemre, míg 43 százalék szerint Tarlós fog nyerni októberben.

Mivel azonban igen kevés a különbség, így eléggé eldöntetlennek látszik még, hogy ki kerül ki győztesen, de mindenesetre az reménykeltő, hogy sikerült megállapodniuk az ellenzéki pártoknak egy közös jelölt személyében, így lényegesen nagyobb lesz az esély a győzelemre.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!