A Fidesz a migráció fenntartása miatt nem szavazta meg a klímatervet

Hollik István (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Leleplezte magát a Fidesz! Régóta tudjuk Orbánékról, hogy hatalmukat úgy igyekeznek megőrizni, hogy generálnak egy problémát, majd a megmentő szerepében lépnek fel. Ez történt akkor, amikor 2010-ben nem létező államcsődöt vizionáltak (be is szakadt miatta a forint árfolyama, azóta nincs 300 forint alatti euró), de a leginkább a menekültügyben járatják csúcsra a mesterségesen előállított válsághelyzetet. A receptjük egyszerű: amíg van mitől félni, addig a Fidesz kibérelheti a problémamegoldó szerepét, cserébe az emberek pedig rájuk szavaznak. Néha azonban azért kilóg a lóláb. Mint például most, amikor

Hollik István alig leplezetten elismerte: a Fidesznek érdeke, hogy ne szűnjön meg a migráció.

A kormányszóvivő azt próbálta megmagyarázni, hogy a Fidesz-kormány miért nem támogatta az Európai Unió 2050-ig szóló klímatervét. Ez egyébként nehezen védhető álláspont, hiszen a tisztább víz és levegő, vagy a globális felmelegedés mérséklése mind olyan cél, amit normális ember nem ellenez. Hollik mégis megpróbálta védeni a védhetetlent, amikor azt mondta: amíg a magyar kormány nem tudja, mennyi forrás áll majd rendelkezésre a következő uniós költségvetésből a gazdaság modernizálására, addig nem tudnak felelősen dönteni a javaslatról.

Persze, erről a magyarázkodásról messziről ordít a mellébeszélés. De végül csak kibukott az igazság is Hollikból, amikor elismerte, hogy persze tudják: az illegális migráció egyik fő oka a klímaváltozás, és ha a felmelegedés a mostani ütemben folytatódik, az fel fogja erősíteni a migrációt.

Mindebből nem nehéz levonni a nyilvánvaló következtetést:

a Fidesz valójában azért nem szavazta meg a klímatervet, hogy ne mérséklődhessenek a migrációt kiváltó éghajlati hatások.

Orbán ugyanis tudja: amíg van migráció, ő is könnyebben fenn tudja tartani a hatalmát. Egy hasonlattal élve olyan a Fidesz, mint az a tűzoltó, amelyik azért gyújtja fel az erdőt, hogy szükség legyen rá.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!