Saját magát leplezte le Orbán az EU-csúcson

Fotó: Orbán Viktor / Facebook.com

Lényegtelen, hogy Timmermans kerül-e a Bizottság élére. Fontosabb, hogy kiderült: Orbán Viktornak semmi ráhatása nem maradt az európai folyamatokra. Vélemény.

Tegnap délután söpört végig az európai sajtón a hír, hogy a francia és a német EU-csúcsvezetők G20-on tett megállapodása értelmében

Frans Timmermans lehet az Európai Bizottság következő elnöke.

Gyorsan meg is született erre a viszontválasz: több oldalról megtámadták Timmermans jelölését. A Politico szerint Orbán Viktor mellett Bojko Borisszov bolgár, Andrej Plenković horvát és Leo Varadkar ír miniszterelnök is ellenérzését fejezte ki Merkel és Macron ötletével kapcsolatban.

Egyelőre ugyan még nem került le az asztalról Timmermans neve, de a nagy felzúdulás megtette hatását, most már arról számolnak be a Politico forrásai, hogy egyre kevesebb a valószínűsége a megválasztásának. Kompromisszumos jelöltként ismét előkerült Margrethe Vestager liberális versenyjogi biztos és Michel Barnier Brexit-ügyi főtárgyaló neve.

Nem tudjuk ugyan, hogy végül ki mellett fognak dönteni, de egyvalami egészen biztosan kiderült ezen az EU-csúcson:

akárki is legyen az új elnök, Orbán viktornak már nincs ráhatása az európai politikára.

Ezt saját maga bizonyította be. Az Európai Néppárt elnökének írott levelével tette végleg világossá, hogy minden befolyását elvesztette Európában. Nemcsak azt ismerte be, hogy nem ő függesztette fel magát az EPP-ben,

hanem azt is, hogy semmi ráhatása nem maradt az uniós nagypolitikára.

Ha másból nem, ez kiderült a levélből, amit nem írt volna meg, ha lett volna más választása.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!