Elképesztő fizetésemelésre készül a kormány

A jelenlegi kormány mindig kényesen ügyelt arra, hogy a hozzá közel álló, lojális emberek hűségét kellő mértékű fizetéssel hálálja meg. Ezért most a parlament törvényalkotási bizottsága úgy határozott, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének fizetését időszerű megemelni – közölte a 24.hu.

Karas Mónika jelenleg havi 1,3 millió forintos fizetése a benyújtott javaslat szerint rendkívül elavulttá vált, így időszerű annak nagymértékű emelése.

“Időszerűvé vált a Médiatanács elnöke és tagjai, valamint az NMHH vezetői illetményének rendezése”.

A mostani javaslat szerint Karas jelenlegi “elavult” fizetését megháromszoroznák, tehát ha elfogadják a a benyújtott módosítást, akkor az NMHH elnöke a jövőben havi 4 millió forintot vihetne haza.

A módosítás szövege kimondja, hogy a médiatanács elnökét augusztus 1-től a jegybankelnök fizetésének 80 százaléka illetné meg, tehát Matolcsy György jelenlegi havi 5 milliós fizetéséből kalkulálják ki a Médiatanács elnökének fizetését.

A havi 4 millió forintos fizetésen felül Karas Mónika hivatali lakást is kap, valamint személyes gépkocsihasználat is megilleti, valamint a médiatanács elnökeként is kap még havi 400 ezer forintot.

Hosszan lehetne sorolni, mely szakágazatok dolgozóinak fizetése elavult már, melyeket az uniós szintre kéne emelni, de az átlag polgárok jólétének megteremtése, fizetésük megemelése, nem szolgálja a hatalom érdekeit, így ők csak a hozzájuk közelállókkal foglalkoznak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!