Gyurcsány kihirdette a győztest? Talányos bejegyzést tett közzé a pártelnök

A DK elnöke Facebookon osztotta meg gondolatait.

Elsőre azt gondolnánk, Gyurcsány a posztban a DK saját jelöltjét, Kálmán Olgát valószínűsítette győztesnek, de ezt valamiért nem tette, sőt, még egy furcsa gesztust is tett ehelyett Karácsony Gergely felé: Kálmánt megelőzve először őt kezdte el méltatni, amiért megmutatta, hogy tud küzdeni. Később arról írt, örülne, ha mindenki elfeledné azokat a vitákat, amelyek Kálmán Olga indítása óta robbantak ki a politikai közösségen belül, és beállna mindenki az ellenzék közös jelöltje mögé, ha Kálmán, ha nem.

Ez persze elsőre rendkívül sportszerűnek tűnik, de miután eddig hosszú ideje harciasan Kálmán mellett kampányolt, másodjára olvasva valamiért már furcsán veszi ki magát, hogy Karácsony érdemeit méltatja először Kálmánéi helyett.

mintha tudná, hogy Karácsony lett a győztes. Vagy ha nem is tudja, de legalábbis erősen valószínűsíti, hogy a saját jelöltje alulmaradt a versengésben.

Ha nem így lenne, nem értjük – Gyurcsány szókimondó stílusát ismerve -, hogy miért fogalmazott volna ilyen óvatosan. Ha úgy gondolná, hogy Kálmán nyert, vajon miért töltött volna ennyi időt azzal, hogy posztjában a DK azon döntését védelmezze, ami Kálmán indításáról szólt? Az exriporter győzelme ugyanis önmagában igazolná, hogy a döntés helyes volt, nem kellene tovább magyarázkodnia senkinek miatta.

Bárhogy is legyen, abban igaza van Gyurcsánynak, hogy néhány órán belül pont kerül az előválasztás végére, és emiatt

itt lesz az ideje végre annak, hogy abbamaradjanak a belső viták. a legfontosabb, hogy az ellenzék egységesen besorakozzon a nyertes jelölt mögé Orbán Viktorral, és budapesti helytartójával, Tarlós Istvánnal szemben.

Gyurcsány posztját itt elolvashatják teljes terjedelmében:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!