Teljesen lejáratta magát Márki-Zay Péter – egy fideszes is megirigyelné a kijelentést, amit tett

Csak kiütközik a vallásos, tekintélyelvű jobboldali mentalitás.

A testi fenyítést is szükségesnek érzi Hódmezővásárhely polgármestere a gyermeknevelés során – derült ki a város internetes rádiójának egyik magazinműsorában. Márki-Zay Péter egészen pontosan azt nyilatkozta, miután gyermekeiről kezdték kérdezni, idézzük:

“Viszonylag határozott szülő voltam, a fegyelmet elvártam a gyerekektől, azzal együtt, hogy hét gyermek esetében ezt nem is lehet másképp. (..) Nekem az mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem.”

Márki-Zay szerint erre azért van szükség, mert fontos, hogy egy szülőnek meglegyen a tekintélye. “Ha a gyermek hisztijének engedünk, akkor a szülő nem nevelője, hanem rabja lesz a gyermeknek” – fogalmazott. (Halkan megjegyezzük: talán van pár lépés aközött, hogy rabjai vagyunk a gyereknek, és aközött, hogy verjük – a szerk.)

A polgármester egy példát is felhozott, amit szerinte a túl szigorú magyar szabályozásnak követnie kellene: a kanadaiakét, akik esetében szerinte “nagyon szigorúan szabályozzák, hogy a gyermeket semmilyen külsérelmi nyom nem érheti, nem lehet a fején ütni, nem maradhat nyoma, csak nyitott kézfejjel”.

Mi, a szerkesztőségben a leghatározottabban elhatárolódunk Márki-Zay Péter kijelentésétől, szerintünk a testi fenyítés semmiképp nem lehet elfogadható egy gyermek nevelése során.

A gyermekeket a fizikai bántalmazással nem tiszteletre, hanem szégyenre és elfojtott dühre neveljük, életre szóló traumákat okozhatunk bennük, nem utolsósorban akadályozhatjuk az egészséges lelki fejlődésükben.

Üzenjük a képviselő úrnak, ha veréssel akarja rendre nevelni a gyerekeit, azzal beismeri, hogy megbukott, mint szülő, a testi fenyítés ugyanis a szülői nevelés csődje. Annak a beismerése, hogy felnőtt korunk ellenére képtelenek vagyunk kezelni egy gyereket anélkül, hogy erőszakhoz és félelemkeltéshez folyamodnánk. Egy elég jó szülő (tökéletes nincs, de nem is kell, bőven elég “elég jónak” lenni) ennél sokkal többre képes.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!