Súlyos jogsértésre derült fény az előválasztáson, vajon ez befolyásolja az eredményt?

Fotó: Markoszov Szergej / Népszava

Az előválasztás fontosságát jelzi, hogy a jelöltek mindent bevetnek, hogy meggyőzzék a budapestieket, hogy ők tudnák Tarlós István után a legjobb irányba kormányozni a fővárost. Azonban az előválasztási kampányba hiba csúszott, mert Kálmán Olga, a DK főpolgármester-jelöltje az elmúlt két napban

két olyan videót is kirakott a hivatalos Facebook-oldalára, melyhez nem volt joga.

Ugyanis, a videó, amin Tarlós Istvánnal készített interjút, korábbi munkahelyéről az ATV Egyenes beszéd című műsorából származik.

Az újdonsült politikusnak eredeti szakmájából adódóan tudnia kell róla, hogy a televíziós felvételek szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos írásbeli engedélyével és nevének forrásként való megjelölésével lehetséges. Ez viszont nem történt meg, ahogy azt az ATV is megerősítette. Hozzá kell tenni, az ATV igen korrekten áll a jogsértéshez:

“Szeretnénk elkerülni a peres eljárást, ezért várjuk Kálmán Olga vagy a DK megkeresését. Egyébként a helyzetet súlyosbítja az, hogy ezekbe az ATV-s felvételekbe belenagyítottak, hogy a csatorna logója se látszódjon.”

– nyilatkozta Németh S. Szilárd az ATV vezérigazgatója az Indexnek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!