Ezt a vitát megnyerte- leiskolázta a kihívóit

A háromfordulós vitasorozat utolsó állomásán tegnap este az ATV nyilvánossága előtt bizonyíthatták rátermettségüket a jelölt-jelöltek. A műsor első harmadában megtudhattuk, hogy Kálmán Olgának fogalma sincs arról, hogy körülbelül (!) hány budapesti polgárnak van autója, pontosan mennyibe kerül egy nyugdíjas havi bérlet, hogy melyik kerültben van a legtöbb bérlakás és mennyi a város pontos költségvetése.

A műsorvezető 4 kérdéséből egyetlen egyre sem tudott pontos választ adni. Ugyanígy járt Kerpel Fronius Gábor is, akinek harmadik kérdésére Karácsony válaszolt segítő szándékkal. Karácsony Gergő a négy feltett kérdésből háromra válaszolt teljes pontossággal. Ő a parkolóhelyek számában tévedett.

Én ennél a pontnál már döntöttem. Az ezt követő csaknem 1 órában kiderült, hogy Kálmán Olga képtelen végighallgatni ellenfeleit és kedvesen be is szólt néhányat jelölttársainak. Olyan érzésem volt, mintha egy középiskolai érettségin lennénk, ahol a diák a húzott tétel kifejtése helyett azt kezdi el mondani, amit jól megtanult, abban viszont a tanárt is kijavítja. Érezhetően halvány gőze nincs arról, hogy mire vállalkozik. Számtalan olyan személyiségjegy látszódott rajta, amik alapján biztosan nem bíznám rá a főváros sorsát. Itt kérem, nem lehet olyat mondani, hogy „majd megbeszélem a kerületi polgármesterekkel” meg, hogy én családanya vagyok, így egy város vezetése sem okoz gondot. Vagy lehet, de így ez nyilvánvalóan azt jelzi, hogy elképzelése sincs a rendszer működéséről.

A programok ismertetésénél kiderült, hogy Kálmán Olga azt szeretné, hogy 5 perc alatt legyen lehetőség egy budapesti lakos számára időpontot foglalni egy szakorvoshoz.

Ennél a pontnál erősödött meg bennem igazán a” KariGeri” az alkalmas jelölt érzés.

A volt TV-s műsorvezető ezt a problémát egy Call Centerrel míg Karácsony egy intelligens a háziorvosoknál lévő szoftverrel oldaná meg, hogy ne a páciensnek kelljen az időpontfoglalással foglalkoznia, hanem a háziorvos, a vizsgálat után azonnal kérhessen helyet a szakrendelésre. Az est további részében is Karácsony tűnt a legfelkészültebbnek. Kerpel-Fronius Gábor is ott volt…

Világos, hogy nem lehet összevetni egy 5 éve regnáló polgármester (K.G.) városvezetői kvalitásait és egy Tv-s, politikai újságíró 1 hónap alatt felszedett tudását. Vannak olyan helyek, ahol ez kicsit másként van. A volt Club Rádiós, Pikó András esetében, a 8. kerületben például tudható, hogy Pikó évek óta foglalkozik közélettel. Tagja és szervezője a kerület civil mozgalmának a C8-nak és tudatosan készült a jelöltségre. Kálmán Olga néhány hónapja még nonszensznek tartotta, hogy belőle valaha is politikus legyen. Nem is lett. Anyamacit játszott, aki olykor agresszíven, olykor tudálékosan, máskor pedig még mindig egykori szerepébe ragadva igyekezett oktatni társait. Ezt a munkát nem bízhatjuk másra, mint egy olyan emberre, aki képes volt higgadt maradni, láthatóan megfontolt, felkészült válaszokat adni és aki tudja miről beszél.

Karácsony szimpatikus volt, határozott, együttműködő. Ő mondta ki először, hogy számít mindkét társára, ha Ő nyeri a választást. Kálmán Olga itt is furcsán reagált. „Nem osztunk posztokat”- mondta. Összességében tehát a 3 vitanap alapján magabiztosan állíthatom, hogy a 3 jelölt közül Karácsony Gergely az egyetlen, aki nem csak megnyerni tudja a választást Tarlóssal szemben, hanem képes is a helyére ülni és ott jó munkát végezni. Az előválasztás Június 26-ig tart. Budapest szinte minden forgalmas csomópontján lehet szavazni a sátrakban.

Menjenek el, gyakoroljuk a demokráciát!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!