Eszméletlen összeget szórna el Kásler a semmire

Tavaly alapította meg a kormány a Magyarságkutató Intézetet, mely nevéből eredően a magyarok múltját, eredetét hivatott felderíteni. A tervek szerint ezt idén 844,7 millió kivitelezték volna, de Kásler Miklós új javaslattal állt elő – közölte a hvg.hu.

Az Emberi Erőforrások minisztere további 341 millió forintos támogatást kért most a kormánytól, mivel szerinte a tervezett összegből nem tudnák kifizetni azt a 101 munkatársat, akiket felvenni készülnek.

Kásler javaslata alapján a mostani kiegészítés 2020-tól már beépülne a bázisösszegbe többletigényként, így onnantól az éves költségvetése a Magyarságkutató Intézetnek 1,186 milliárd forint lenne.

A miniszter javaslatához a Pénzügyminisztérium megjegyzést fűzött, miszerint ők sokallják a kutatók fizetését, mire az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt a választ küldte, hogy

ők csak 650 ezer forintos havi juttatással számoltak, ami szerintük egyáltalán nem túlzó.

A plusz támogatáson kívül, Kásler kért még további 4,5 milliárd forintot, hogy Pécs történelmi belvárosában, létre tudják hozni a Magyar Eredet Múzeumot.

Kásler ezen felül még egy új múzeum létrehozását javasolta a városligeti Vajdahunyad várban. A tervek szerint ott kapna helyet a Hun-magyar Múzeum, mivel a miniszter szerint annak “megfelelő színvonalú berendezése után, a – néhol interaktív – tárlaton végighaladva sem magyar, sem külföldi látogató számára nem lenne több kérdés, a magyarság, mint ősi nép létjogosultságát Európában és a világban”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!