Tovább folyik a maszatolás Gruevszki ügyében, nem adott egyértelmű választ a miniszter

Forrás: MTI

Kormányinfót tartott Gulyás Gergely miniszter, akit az RTL riportere kérdezett, Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök magyarországi státuszáról – közölte a 444.hu.

Gruevszkit tavaly novemberben segítette szökésében a magyar hatóság, aki Macedóniából Magyarországra jött, mivel hazájában 2 év börtönre ítélték.

A magyar hatóságok Gruevszki érkezése után rekord sebességgel kiadták neki a menekült státuszt, melynek megszüntetését kérvényezte azóta az Észak-Macedón kormány.

Június 7-én Gruevszki balszerencsés módon pont egy kormánykritikus lap irodájánál próbált meg titokban találkozni a külügyminisztérium helyettes államtitkárával, majd egy héttel ezelőtt pedig Szijjártó Péter külügyminiszter beszélt arról, hogy Gruevszki rendszeresen ad neki tanácsokat.

Most a Kormányinfón arra lettek volna kíváncsiak, hogy a külügyminiszternek adott tanácsokért vagy bármilyen más jogcímen fizetnek-e Gruevszkinek.

Gulyás Gergely a kérdésre reagálva kijelentette, hogy

a volt macedón miniszterelnökkel semmilyen jogcímen, semmilyen szerződéses jogviszonyban nem állnak;

tehát hivatalosan ők nem fizetnek Gruevszkinek tanácsadásért.

Vorák Anita az RTL riportere nem hagyta annyiban a dolgot, és tovább faggatta a minisztert az üggyel kapcsolatban. Megkérdezte tőle, hogy Gruevszkit segítik-e a magyar hatóságok? Kap tőlük lakást vagy őrizetet?

A miniszter végül csak annyit mondott, hogy az ő ismeretei alapján,

olyan mértékben segítik csak a magyar hatóságok a volt macedón miniszterelnököt, amilyen mértékben minden menekültstátuszt szerzett menekültet segítenek.

Gulyás arról nem adott felvilágosítást, hogy hol tart a kiadatási eljárás, vagy, hogy felülvizsgálják-e Gruevszki menekültstátuszát azok után, hogy az Észak-Macedón kormány már hónapok óta várja, hogy a jogerősen börtönbüntetésre ítélt politikust visszakapják.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!