Ez a pofátlan lopás világcsúcsa – az orrunk előtt csinálják Orbánék

Kép: MTI

Még egy hete sincs, hogy a Magyar Közlönyben megjelent az az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet, mely szerint a Rogán Antal által vezetett propagandaminisztérium annyi pénzt költhet kormányzati propagandára, amennyit csak akar. Egészen pontosan az áll a rendeletben, hogy a kormányzati reklámköltségeket egyszerűen kivonják a közbeszerzések központi ellenőrzése alól.

Rogán annyi pénzt költhet propagandára, amennyit csak akar, és még elszámolnia sem kell vele!

A kormányplakátokat készítő üzletember, Balásy Gyula csak idén 6,3 milliárd forintos osztalékot vett ki az állami megbízásokat bezsebelő cégeiből! Ezekkel a milliárdokkal pedig ő már azt csinál, amit akar: arra költi, vagy annak adja, akinek akarja… a többit mindenki képzelje tovább…

S mivel az Orbán kormány évek ugyanazokat az egy tulajdonoshoz kötődő cégeket cégeket bízza meg kommunikációs feladatokkal, nyugodtan kimondhatjuk:

a propaganda gyártása az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy az adófizetők pénze magánvagyonná változzon.

A fideszes mohóságra jellemző, hogy az Orbán-kormány csak az idei év első három hónapjában már 15 milliárdot költött kommunikációra! Rogán pedig most bejelentette: a kormány folytatja a Nemzeti Konzultációkat. Vagyis ismét lesznek plakátok, kérdőívek, prospektusok, tévéreklámok és újsághirdetések, amikért milliárdokat fizetnek ki Orbánék a saját embereiknek.

Ilyen nyílt lopást még nem látott a világ! Gyakorlatilag a szemünk előtt, plakátokon hirdetve teszik zsebre az emberek nehezen befizetett adóforintjait!

Ezért nem jut elegendő pénz a kórházaknak, ezért nincs minőségi oktatás, ezért kapnak csak 2-3 százalékos nyugdíjemelést az idősek, mert a pénzt, amiből az ország működését kellene finanszírozni, egyszerűen ellopja a Fidesz.

És most már rendelet is van arra, hogy ezt nyíltan megtehetik.

Csak annyit kell mondaniuk vigyorogva: kormányzati kommunikáció!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!