Újabb botrányos információk derültek ki a trafikmutyiról – Lázár is vastagon benne van

Lázár János fotó: Reviczky Zsolt, Népszabadság

A dohánykereskedelem átalakítását tűzte ki célként maga elé a kormány még 2012-ben. Akkor született meg a trafiktörvény, aminek egyik változata érdekes módon Lázár János egyik “ismerősének”, Sánta Jánosnak a gépén is fellelhető volt – közölte a hvg.hu.

Végül a dohánykiskereskedelmet 2013-ban, a nagykereskedelmet pedig 2015-ben államosították, melytől az állam magas bevételt remélt.

Az mára azonban kiderült, hogy az állam mellett vannak akik sokkal jobban jártak.

A monopolhelyzetben lévő dohánynagykereskedő cég, az Országos Dohányboltellátó Kft. 2018-ban 3,43 milliárd forint osztalékot fizetett ki tulajdonosainak.

A lap összesítette az elmúlt éveket is, és arra jutott, hogy 2015 óta összesen 5,95 milliárd forintot fizetett ki a cég a tulajdonosainak osztalékként, és ehhez jöhet még 2019-ben nagyjából 3,7 milliárd.

Eközben a kormány, ami nagy reményeket és bevételt várt az államosítástól, koncessziós díjakból, valamint társasági adóból összesen 1,3 milliárd forint bevételre tett szert ugyan ebben az időszakban.

Tehát, ha a bevételeket nézzük, akkor az állam nem járt túl jól azzal, hogy monopolhelyzetbe hozott egy céget, míg a cég tulajdonosai örülhetnek a törvény adta lehetőségnek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!