Az orbáni hatalom cserben hagyja a magyarországi magyarokat!

Sajtóinformációk szerint a kormány közel százmilliárd forintot készül elkölteni a magyar adófizetők pénzéből a határon túli magyarokra. A DK közleménye arra hívja fel a figyelmet, hogy ezzel szemben például az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) csupán 4,2 milliárd forintot kapna – közölte az atv.hu.

Hozzáteszik, hogy az EMMI-nek szánt pénzből nagyjából százmillió forintot fordítanának csak az egészségügyre, és

több mint 3 milliárdot pedig szintén a határon túli magyaroknak adnák, felsőoktatási feladatok támogatására.

Tehát, míg idehaza omladozó vakolatok, koszos várótermek és betegszobák várják a kórházba érkezőket, ahol igen magas a kórházi megbetegedések száma is a nem megfelelő higiénia miatt, ráadásul műtéteket halasztanak el orvos és műszerhiány miatt, addig a kormány egyik legfontosabb feladatának tartja a határon túli magyarok támogatását.

A párt közleménye szerint most ismét bebizonyosodott, hogy az orbáni hatalom teljesen semmibe veszi a magyarországi magyarokat.

Mint írják, a hazai kórházak és iskolák pusztulnak, az orvos- és pedagógushiány katasztrófákkal fenyeget, azonban a Fidesz százmilliárdokat szór el a határon túliakra.

“Mi, európai magyarok tiltakozunk az ország cserbenhagyása, az esztelen költekezés, a megkülönböztetés ellen. Mi, valamennyien egyenrangú állampolgárok vagyunk, akiknek járnak azok a százmilliárdok, a hazai iskolákra és kórházakra, az európai életszínvonalra!” – fejeződik be a DK közleménye.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!