Ezek a számok magukért beszélnek: ebből már látszik, bukni fognak ősszel!

A budapestiek 46 százaléka gondolja az előválasztás első fordulójában győztes Karácsony Gergelyről, hogy sikerrel vezetné Budapestet, miközben a DK jelöltjét, Kálmán Olgát csupán 37 százalék tartja alkalmasnak a főváros irányítására, a Momentum favoritjában, Kerpel-Fronius Gáborban mindösszesen 26 százaléka bízik – derül ki a Publicus Research legfrissebb kutatásából, amit a Népszava megbízásából készítettek.

publicus fopolgarmester1

A Publicus kutatásából az is kiderül, hogy a budapesti lakosok közül Karácsony Gergelyt (MSZP-P) 51 százalék, Kálmán Olgát (DK) 46 százalék és Kerpel-Fronius Gábort (Momentum) 33 százalék látná fontos politikai szerepben.

publicus fopolgarmester2

A Publicus kutatásából – amelynél a mintavétel az ellenzéki főpolgármester-jelölti vitát megelőzően történt – az is kiolvasható, hogy a budapesti polgárok 59 százaléka állítja, hogy elmegy szavazni ősszel. Ha az az állítás, hogy Tarlóssal az „előválasztás győztese” mérkőzik, akkor a főpolgármester a voksok 28 százalékát kapná, riválisa pedig a szavazatok 21 százalékát.

Ha viszont az általános megfogalmazás helyére Karácsony neve kerül, akkor ő már 26 százaléknyi voksra számíthatna, míg Tarlós 27 százalékra.

A Kálmán Olga kontra Tarlós meccsen most 20-28 százalék lenne csupán az eredmény, míg ha Kerpel-Fronius Gábor meccselne a jelenlegi főpolgármesterrel, akkor 15-28 százalék lenne a vége. A kutatásból az is kiderül, hogy a DK-szavazók majdnem kétharmada alkalmasnak tartja Karácsonyt főpolgármesternek.

Mivel a mintavételezés a főpolgármester jelöltek vitája előtt történt, annak eredménye itt még nem látszik meg. Valószínűsíthető, hogy az további százalékpontokat hozott Karácsonynak, akinek leginkább sikerült bizonyítania a kompetenciáját.

Az is látszik, hogy míg tavaly decemberében Tarlóst a budapestiek 59 százaléka tartotta alkalmasnak, mára ez jelentősen leapadt 48 százalékra, így az őszi választáson nem számíthat már átszavazó baloldaliakra, akik eddig megdobták a népszerűségi mutatóit.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!