Ez már tényleg megalázó – ennél jobban nem fejezhette volna ki a véleményét Trump

Orbán Viktor rettenetesen örült, amikor nagyjából egy hónappal ezelőtt fogadta Donald Trump, és ország világ előtt együtt mutatkozhatott az USA elnökével. Igaz, a találkozót követő sajtótájékoztatón az újságírók észre sem vették Orbánt, csak Trumptól kérdeztek.

Az igazi alázás azonban most következett be, mert most Andrzej Duda lengyel elnököt fogadták Washingtonban. Csak a két látogatás között van némi különbség, ami megmutatja, mennyire semmibe nézik amerikában Orbánt.

  1. Duda nem először jár a Fehérházban Trump megválasztása óta.
  2. A lengyel elnök hivatalos állami látogatáson volt, Orbán nem.
  3. Andrzej Duda hat napot töltött Washingtonban, Orbán pár órát.
  4. Orbán egyedül ment, míg a lengyel elnököt a felesége is elkísérte az Ovális Irodába.
  5. Melania Trump a sajtó előtt lelkesen ecsetelte Agata Korhauser-Dudával fennálló személyes barátságát, és a Trump házaspár állami vacsorán is vendégül látta Dudát és a nejét.
  6. Trump és Duda a  tárgyalás után egy órás sajtótájékoztatót tartottak a Rose Gardenben, míg  Orbánra csak a sajtó néhány munkatársa volt kíváncsi az Ovális Irodában.

Lehet, hogy ezek csak külső protokolláris elemeknek tűnnek, de a diplomáciában ezeknek bizony nagy a jelentőségük.

„Lengyelország fontos tényező, Magyarország sajnos már nem. Óriási a kontraszt Orbán Viktor és Andrzej Duda washingtoni látogatása között. Ez csak részben tudható be a két ország mérete közötti különbségnek, hiszen például Norvégia lélekszáma alig több, mint magyarországi lakosság fele, mégis mindennaposak az érintkezések legmagasabb szinten, sokkal szorosabb szövetségi kapcsolatban állnak egymással” – fejtette ki Simonyi a Hírklikk kérdésére.

Mindenesetre az alábbi két kép a sajtótájékoztatókról mindent elárul:

duda trump sajto orban trump sajto

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!