Végre Orbánt is sikerült megkérdezni a Hableányról – gyalázatos választ adott

A miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott interjút.

A Hableány tragédiájáról is kérdezték Orbán Viktort szokásos péntek reggeli közrádiós interjújában. A miniszterelnök először is elmondta, hogy miután egy drámai és megrázó eseményről van szó, az ember sosem lehet igazán elégedett a mentéssel, még akkor sem, ha jól ment. Eddig nem is lett volna baj, ezt minden tisztességes ember így gondolná.

Amit viszont ezután talált mondani, arra nehezen találunk szavakat. Idézzük:

“Sokat gondolkodott azon, vajon miért rázta meg ennyire az országot a tragédia, és arra jutott, talán azért, mert a magyar egy vendégszerető nép, az áldozatok pedig a vendégeink voltak.”

Egyrészt: minden normális embert megrázna egy olyan súlyos tömegszerencsetlenség, amelyben több mint húszan életüket vesztik, ehhez nem kell vendégszeretőnek lenni. Kérdezzük mi: milyen ember az, akinek el kell gondolkodnia azon, hogy vajon miért gyászolnák milliók több mint húsz ember halálát? Milyen ember az, akinek ez nem elég ok a gyászra?

Másrészt: van bőr a képén annak az embernek a magyarok vendégszeretetéről pofázni,

aki az elmúlt években mást sem tett, csak a migránsellenes propagandájával az egész világ előtt azt a képet festette a magyarokról, hogy egytől-egyig idegengyűlölők?

Harmadrészt: az fel sem merült a “tisztelt” miniszterelnök úrban, hogy a magyarokat az is megrázta, hogy senki nem vállalt felelősséget a tragédiáért, még csak egy nyamvadt államtitkár sem volt hajlandó lemondani miatta?

Persze mindezek költői kérdések, nem Orbán Viktorról beszélnénk, ha felmerülnének benne ezek a kérdések. Orbán Viktor az az ember, aki a tragédiát követően hangosan ünnepelteti magát a Budai Várban, és a tragédia helyszínével a háttérben fotóztatja magát Facebookon. Egy ilyen embertől nem várnánk semmi mást, pontosan azt teszi, amit várunk tőle.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!