Orbán újra lecsapott a modern tudásra – retteg az okos emberektől

A kormány a 2020/21-es tanévtől kivezetné a magántanulói jogviszonyt, helyette az érintettek a jövőben egyéni tanrendet kérhetnek, áll az Emmi szerdai közleményében, amelyben a köznevelési törvény új módosítását ismertetik.

A törvénymódosítás több dolog mellett tartalmazza az Alkotmánybíróság azon felhívását is, miszerint nem megfelelő az a szabályozás, ami nehézségekkel küzdő gyerekektől elvette azt a lehetőséget, hogy felmentést kapjanak az osztályozás alól.

Mégis a legsúlyosabb amit tartalmaz az új szabályozás, a magántanulói jogviszony  megszüntetése, miközben egyre többen választják ezt a lehetőséget. A magántanulók ugyanúgy tanulóijogviszonyban állank az oktatási intézménnyel mint a többi társuk, és számot is kell adniuk bizonyos időközönként a tudásukról, de nem kell bejárniuk órákra, helyette otthon, saját tempóban szerzik meg az ismereteket.

Sokan azért is választották ezt a formát, mert többet szerettek volna adni gyermeküknek, és olyan csoportos formában szervezték meg az iskolán kívül az oktatást, ahol képzett tanárok segítségével, a poroszos iskolarendszert kikerülve tudták gyermekeiknek a modern tudást átadni.

Ílyen volt például a Budapest School, ahol 7 mikroiskolában 200 magántanuló vett részt az oktatásban. Mára az EMMI is elimerte a rendszert, és megkapta az iskolai akkreditációt. z Az iskolában összesen három, integrált tantárgy lesz. Ezek csupán a tanulás tartalmának egyensúlyát jelölik ki, a tanórák ettől függetlenül sokfélék lesznek, immár elismert iskolaként. A magántanulói státusz megszüntetésével azonban a kormányzat

teljes egészében megfojtja a hasonló, innovatív és kreatív kezdeményezéseket.

De lehetetlenné teszi azoknak is a helyzetét, akik például egy tanyaközpontban 10-15 tanulóval oldották meg a felkészítést, megkímélve a gyerekeket a napi több órás buszozástól. Az elmúlt években

a Fidesz bebizonyította, hogy egy valamitől nagyon fél, az pedig a modern tudás.

Az iskolák államosítása, a CEU elüldözése, a felsőoktatás megynirbálása, az MTA vegzálása és most ez a lépés mind azt mutatja, hogy a kormányzat a jövőben nem tart igényt az egyébként híres, magyar “szürkeállományra”.

Nekik csak buta szavazógépek kellenek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!