A neraranyifjak egyik törzshelyén pusztán a bőrszíne miatt kitiltották a Fekete Vonat énekesét, miközben az ő zenéjére buliztak

„Azért az mennyire durva, hogy tegnap elmentünk a barátaimmal iszogatni és meghallottuk a zenémet, megálltunk csak, de úgy sem engedtek be‼ 22év zenei múlttal és úgy, hogy be sem akartunk menni! Ez úton kérem, hogy a Deák téren lévő helyen tíltassák be az összes Fekete Vonat és Mohamed Fatima zenét‼

De szerencsére az este iszonyatos sírás után az emberek magyarok, cigányok együtt érezték át, hol tartunk! Legyetek szívesek komolyan venni, amivel szembenézünk! Ne hallgassák ezen a helyen a zenémet és alázzanak meg 22 év után! Amúgy utána a csajokkal meg a parkban lévő idegenekkel spontán buliba kezdtünk és csak most nyugodtam meg teljesen‼ – írta mindezt tegnap közösségi oldalán a Fekete Vonat nevű együttes énekesnője Mohamed Fatima.

Történt mindez azt követően, hogy a miniszterelnök gyermekeinek holdudvarába tartozó vállalkozói kör érdekeltségébe tartozó „Fröccsterasz” nevű szórakozóhelyre – az énekesnő állítása szerint – egyértelműen rasszista megkülönböztetés miatt nem engedték be.

“Ráadásul” az énekesnő nem cigány, hanem magyar-egyiptomi származású – nem mintha mindez bármit enyhítene a történteken – viszont egyértelműen az évek óta agresszíven sulykolt idegengyűlölet-kampány “esszenciájaként” értékelhető.

„Nem a Fröccsterasz volt itt a probléma oka és minden ott dolgozótól elnézést kérek, mert ez nem a kis emberek hibája hanem magában a rendszerben van hiba! A tegnapi eset is csak az i. re volt a pont! Annyi volt a probléma, hogy a zenémet halva őszinte örömömből közelebb mentünk a helyhez de történt ami történt azt gondolom butaság lenne vissza játszani! Hála Istennek túl vagyok rajta azt az egy embert aki bunkó volt megtalálni a 100 közül nem lehet! A Fröccsterasz nem tehet róla kollektívan, hogy 1 embere bunkó! Köszönöm a sok jó energiát amit adtatok és mi ne minősítsünk kollektívan! MERT EGY BUNKÓ MIATT NE SZENVEDJEN A TÖBBI!” – írta elkeseredve az énekesnő.

Az elmúlt években rendszeresek a panaszok, hogy, „nem fehér embernek kinéző” vagy roma embert zárnak ki egy szórakozóhelyről. Tavaly a Gozsdu udvarba nem engedtek be egy nemzetközi konferenciára a fővárosba érkezett roma társaságot, és számtalan hasonló eset történik szerte az országban. Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon, Kazincbarcikán, Egerben mindennapos az ilyen jellegű kirekesztés.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) jelenlegi gyakorlata nem akadályozza meg a diszkriminációs ügyek következmények nélküli egyre sűrűsödő gyakorlatát. Az EBH inkább békéltető testületként működik, nincs elrettentő ereje a határozataiknak.

Ideje volna szigorítani, akár büntetőjogi következményekkel az önkényes és rasszista „face-controll” egyre elharapózó gyakorlatán.

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: A neraranyifjak egyik törzshelyén pusztán a bőrszíne miatt kitiltották a Fekete Vonat énekesét, miközben az ő zenéjére buliztak címmel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!