Sokan megrémültek -páncélos harcjárművek jelentek meg a román határnál!

Jelentős létszámú katonai járművekből álló konvojok közlekedésére lehet számítani az ország több területén június 11-16. között. A menetoszlopok katonai rendész, rendőr, illetve különleges szállítmány szakkísérői felvezetéssel közlekednek – jelentette be honlapján a Honvédelmi Minisztérium.

Valószínűsítjük -bár a közleményből nem derül ki-, hogy a Magyar Honvédség mellett az Európában Állomásozó Amerikai Különleges Műveleti Erők Parancsnoksága, valamint az Európában Állomásozó Amerikai Szárazföldi Haderő Parancsnoksága által szervezett hadgyakorlatról van szó.

Ebben a hadgyakorlatban a magyar fél vezeti azt a többnemzetű különleges műveleti komponensparancsnokságot, amelynek alárendeltségében magyar és nemzetközi különleges műveleti osztagok gyakorlatoznak a szárazföld, a haditengerészet és a légierő elemeinek bevonásával.

A Saber Guardian nevű hadgyakorlat részeként zajló művelet a Fekete-tenger térségét célozza, végrehajtási helye pedig Magyarország mellett Bulgária, Románia, Horvátország, Szlovénia és Észak-Macedónia.

A közlemény szerint érintett térségek:

  • 2019. június 11-én Szolnok – Kunszentmárton – Szentes – Hódmezővásárhely – Nagylak határátkelőhely
  • 2019. június 13-14. között a Veszprém – 8 – Székesfehérvár – M7 – M0 – M5 – Örkény – Táborfalva – 5 – Lajosmizse – M5 – M43 – 43 – Nagylak határátkelőhely
  • 2019. június 14-én Bakonykúti – Várpalota – Hajmáskér
  • 2019. június 15-én Szentes – 451 – M5 – M0 – M1 – M15 – Rajka
  • 2019. június 11-16. között a Magyarország és Románia közti nagylaki határátkelőhelyen (43-as főút)

A Honvédelmi Minisztérium kéri a polgári gépjármű forgalomban részt vevő állampolgárokat, hogy a menetoszlopok, katonai járművek mellett történő elhaladásra különös figyelmet fordítsanak, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását!

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!