Botrányos hazaárulás történt ma a Parlamentben – a fideszesek elsöprő része érintett

Darák Péter, a Legfelsõbb Bíróság (LB) helyébe lépõ Kúria elnöke és Handó Tünde, az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsot (OIT) felváltó Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke (j) leteszi a hivatali esküt a Parlamentben, miután a két új vezetõt megválasztotta az Országgyûlés. Balra Schmitt Pál köztársasági elnök, jobbra Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes. Mindkettejük megbízatása kilenc évre szól. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ismét hazaárulással felérő döntés született.

120 kormánypárti, 54 ellenzéki vokssal úgy döntött ma az Országgyűlés, hogy Handó Tünde maradhat az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke. A független bírákból álló Országos Bírói Tanács (OBT) május elején kezdeményezte Szájer József fideszes EP-képviselő feleségének, a Fidesz jó öreg káderének felmentését a pozícióból.

Indoklásában akkor a testület azt írta, idézzük:

“Az OBT az elmúlt időszakban több alkalommal is vizsgálta az OBH elnökére vonatkozó törvényi kötelezettségek teljesítését. Kifogásolta az OBH elnökének kinevezési gyakorlatát, és az előterjesztések benyújtásának megtagadását. A törvénysértések miatt az OBT összesen nyolc alkalommal élt jelzéssel az OBH elnöke felé, továbbá megállapította, hogy a sarkalatos törvényben előírt több feladata tekintetében 90 napon túl nem tett eleget kötelezettségének.”

Az említett törvénysértésekre a kormánypártiak természetesen semmit nem reagáltak, sőt az OBT határozatát a parlament Igazságügyi Bizottságának fideszes fele úgy dobta tovább az Országgyűlésnek, hogy meg sem fontolták, hogy támogassák azt.

Az utóbbi időben Orbánék egy időre elkezdtek leszállni a bíróságokról a néppárti tagság érdekében, de a mostaniból is látszik, túl nagy lélegzetet nem hagynak nekik, ha Handó továbbra is az OBH elnöke maradhat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!