Veszélyben van Kálmán Olga – erre az eshetőségre még nem készült fel ő sem!

Gyurcsány Ferenc bármikor hajlandó ejteni Kálmán Olga főpolgármesteri jelölését. Ezt maga a volt miniszterelnök ismerte el az ATV Egyenes beszéd című műsorában, amikor kijelentette: Karácsony Gergely mögül is azért állt ki a DK, mert ő úgy érezte, „elment mögüle a támogatás”. Gyurcsány ezzel nyilvánvalóvá tette, hogy határozott ígéret ide vagy oda, az ő adott szava és kiállása egy jelölt mellett csak addig szól, amíg úgy érzi: az illetőnek van esélye.

Erős figyelmeztetés ez Kálmán Olgának, hogy Gyurcsány bármikor ejtheti.

Ehhez nem kell más, mint hogy bármikor a jövőben kijöjjön egy olyan közvélemény-kutatási eredmény, mely szerint Kálmán Olga támogatottsága nem éri el a kívánt szintet. Gyurcsánynak ennyi már elég, példa erre az, ahogy Karácsony Gergely támogatását is visszavonta. A DK elnöke szó szerint ezt mondta a műsorban: „Váratlanul az EP-választás után szinte rám dőlt azon aggályok és kritikák sorozata – részben a nyilatkozatom után -, hogy Feri ezt nem jól érzed. A Gergő mögül elment a támogatás az elmúlt hónapokban. Hogy azért, mert belekeverték ebbe a sok tekintetben igaztalan zuglói történetbe, vagy azért, mert Puzsér nem egy könnyen kezelhető ember és nem bírt vele, nem tudom.”

Vagyis úgy kell ezt elképzelni, hogy Gyurcsány Ferenc a DK elnökeként a szavát adta Karácsony Gergelynek, hogy támogatják, ezt meg is erősítette egy tévéműsorban, de utána kapott néhány telefonhívást, amitől elbizonytalanodott és úgy döntött, mégsem tartja be a saját és pártja ígéretét.

Ezek után nem szívesen lennénk Kálmán Olga helyében.

Az ATV egykori műsorvezetője sokkal komolyabb annál, semhogy a jelöltségének a támogatása mindössze Gyurcsány Ferenc személyes megérzésétől függjön. Persze, mondhatják páran, hogy az ATV egykori műsorvezetője bizonyára volt olyan profi, hogy írásos megállapodást kötött a DK-val. Igen ám, de

Gyurcsány Ferenc kimondta: ha egy jelölt támogatásáról van szó, számára a leírt szó sem jelent végleges elköteleződést!

Arra a kérdésre ugyanis, hogy volt-e olyan írásos megállapodás közte és Karácsony Gergely között arról, hogy ha Karácsony nem vesz részt az EP-kampányban és nem lesz listavezető, akkor a DK vállalja, hogy az előválasztás második fordulójában is támogatja, azt válaszolta: Van egy ilyen tartalmú levelezés.”

A DK elnöke elismerte, hogy szóban és írásban is elköteleződtek Karácsony Gergely támogatása mellett, mégis felrúgták azt.

Ezek után minden jóérzésű ellenzéki joggal aggódhat Kálmán Olgáért, aki mögött most ugyan ott áll a DK és Gyurcsány, de kérdés, hogy meddig? Mi van, ha a következő hónapokban Gyurcsány vele kapcsolatban is meggondolja magát? Mi van, ha a DK elnöke olyan telefonokat kap, hogy Olgának még sincs esélye legyőzni Tarlóst? A DK pedig ugye nem akarná, hogy ez a kudarc rájuk égjen… Akkor mi lesz?

A DK elnöke sajnos ugyanazt teszi majd Kálmán Olgával, mint amit Karácsony Gergellyel.

Kálmán Olga egy okos és komoly nő, nem érdemli meg, hogy ilyen játékot játsszanak vele! Az ellenzéki szavazóknak pedig az előválasztás során el kell dönteniük, hogy bízhatnak-e egy olyan pártban, amelynek vezetője nyíltan beismerte: az adott szó számára semmit sem jelent.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!