Teljes kommunikációs káosz a Fideszben: már senki nem tudja a másikról, hogy ki mit nyilatkozott valahol

Hidvéghi Balázs a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy egyáltalán nem biztos a Fidesz Európai Néppártbeli tagsága.

Szerinte a magyar kormánypárt döntésén múlik, hogy az EPP keretei között vagy máshol képviselteti magát a Fidesz, attól függően, hol érvényesül majd jobban az akaratuk.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, az Európai Néppárt “se hús, se hal, balfelé mozduló politikája” gyengülést hozott, ezért a pártcsalád irányultságát “jobboldalra kellene vinni”.

Hidvéghi arról is beszélt a rádióban, hogy a Néppártban hatalmas elismerés övezi a Fidesz EP-választási eredményét, valamint hozzátette, hogy sokan szeretnék ha a pártcsalád tagja maradna a magyar kormánypárt.

Ez azonban kicsit ellentmondásos, hisz nemrég még túlnyomó többséggel függesztették fel a Néppártiak a Fidesz tagságát, többen pedig a kizárás mellett kampányoltak.

A kommunikációs igazgató hozzátette azonban azt is, hogy a tagság nem önmagáért való céljuk, valódi szándékuk az, hogy a “magyaroktól kapott felhatalmazást” tettekre váltsák.

Szerinte az EP-választáson a magyarok arra szavaztak, hogy a Fidesz álljon ki a bevándorlás ellen, képviseljék a Nemzetek Európája koncepciót és ragaszkodjanak a nemzeti szuverenitáshoz, valamint, hogy “szembemenjünk azzal a rossz brüsszeli politikával, amely az elmúlt években meggyengítette Európát”. Hidvéghi úgy látja, ezt olyan körben szeretnék véghezvinni, amelyikben a legtöbb esélyük van erre.

“Amennyiben ez az Európai Néppárton belül végezhető el a legjobban, akkor ott, ha máshol, akkor pedig ott”.

A kommunikációs igazgató beszélt Weber újraválasztásáról, melyet ők is megszavaztak. Szerinte annak ellenére, hogy a Fidesz alkalmatlannak tartja az Európai Bizottság posztjának betöltésére Webert, nem ellentmondásos, hogy megszavazták az EPP frakcióvezetőjének, ugyanis ez csak formális, szokásokon alapuló automatizmus.

Azt mondta, abból nem származott volna előnyük ha nem szavaznak rá,

de továbbra is fenntartják azt az álláspontot, hogy Manfred Weber alkalmatlan egy ilyen fontos pozíció betöltésére.

A kormánypárt frissen megválasztott európai parlamenti képviselője beszélt arról is, hogy Magyarország helyzete nem gyengülne, ha a Fidesz nem lenne a későbbiekben az Európai Néppárt tagja. Az országot érintő kérdésekben ugyanis olyan politikai viták döntenek, amelyekben a közös érdekek, értékek döntenek. Ennek ellenére mégis úgy látszik, hogy a Fidesz megküzd azért, hogy bent maradhasson a néppártban. Folyamatos engedményeket tesznek, például a közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének határidő nélküli elhalasztása, illetve a reklámadó felfüggesztése.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!